vineri, iunie 2, 2023

Conform ultimelor studii, vitamina D3 poate reduce riscul de cancer. Dr. Paulete Chandler a vorbit despre rezultatele acestuia, dar și despre beneficiile pe care le are acestă vitamină.

Legătura neștiută dintre vitamina D3 și cancer. Un medic a spus clar: „Rata de deficiență este mare”

Potrivit acesteia, administrarea vitaminei D3 poate lupta împotriva cancerului și totodată poate reduce considerabil riscul de a muri din cauza bolii. În același timp, aceasta adaugă că persoanele din zonele care primesc cantități mai mari de soare și, prin urmare, cantități ridicate de vitamina D au rate mai mici de deces din cauza multor tipuri de cancer.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu dureri insuportabile, amenințată de me...


Vitaminei D3 poate lupta împotriva cancerului

Studiul intitulat ”Vitamina D și Omega-3” a examinat dacă un nivel seric mai ridicat de 25-hidroxivitamina D, adică nivelul de vitamina D din sânge, are vreo legătură cu reducerea riscului de cancere letale.

Vitamina D3 este una ieftină

În urma rezultatelor, specialiștii au descoperit că un aport zilnic de 2.000 unități de vitamina D3 a fost asociat cu un risc redus cu 17% în cazul cancerului. Autoarea studiului susține că un lucru și mai important este accesibilitatea la o astfel de vitamină. Vitamina D3 este una ieftină și se găsește în orice farmacie.

„Aceste constatări sugerează că vitamina D poate reduce riscul de a dezvolta cancere avansate. Vitamina D este un supliment care este ușor de găsit, ieftin și care a fost folosit și studiat timp de decenii.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Constatările noastre, în special reducerea puternică a riscului observată la persoanele cu greutate normală, oferă noi informații despre relația dintre vitamina D și cancerul avansat” , a declarat Dr. Paulette Chandler, primul autor al studiului.

Legătura neștiută dintre vitamina D3 și cancer

De menționat este faptul că, nu este prima oară când cercetătorii obțin astfel de rezultate. Descoperirea faptului că IMC influențează rolul vitaminei D a fost sugerată și în studii anterioare.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Pe de altă parte, studile au mai demonstrat și faptul că inflamația cauzată de obezitate ar reduce eficacitatea vitaminei D prin modificări ale funcției receptorilor de vitamina D sau ale răspunsului la vitamina D.

În cazul pacienților diagnosticați cu cancer, cercetătorii au descoperit că aceștia au un nivel scăzut de vitamina D. Mai exact, rata de deficiență este de 72% în rândul acestor bolnavi, conform Capital.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private