Leguma care acţionează ca un veritabil pansament pentru stomac

Gastrita este o formă de inflamație la nivelul mucoasei stomacului care se resimte prin diferite simptome, precum: dureri de burtă, indigestie, balonare și stări de greață. În timp, gastrita poate duce la apariția ulcerului gastric, fiind și un factor de risc în apariția cancerului de stomac.

Infecția cu Helicobacter pylori este frecvent asociată cu gastrita, iar 60% din pacienții H. pylorinegativi diagnosticați cu gastrită prezintă și boala de reflux gastroesofagian.

Se recomandă vizita de urgenţă la medic dacă aveți dureri abdominale severe ce nu cedează, dacă aveți vărsături cu sânge, scaun cu sânge sau de culoare neagră, dacă ați scăzut semnificativ în greutate.

Regimul alimentar, cea mai importantă parte a tratamentului

În caz de ulcer sau gastrită, regimul alimentar reprezintă cea mai importantă parte a tratamentului, întrucât ajută la refacerea mucoasei lezate. Medicii atrag atenţia că persoanele care suferă de gastrită trebuie să consume cu moderaţie crudităţile de sezon, care cresc aciditatea din stomac.

Regimul care se recomandă este compus din salate cu frunze, fructe ușor preparate termic ( prin fierbere, la cuptor). Trebuiesc evitate preparatele prajite în ulei, dulciurile sau mâncărurile de tip fast-food. De asemenea, în privința băuturilor nepermise face parte alcoolul, de orice fel. Se poate bea în schimb lapte integral și ceaiuri din plante.

Potrivit medicilor, spanacul este benefic pentru afecțiunile gastrice, fiindcă substanțele pe care le conține acționează ca un „pansament gastric” și reduce inflamația. Această legumă are capacitatea de a ajuta organismul să se vindece rapid, indiferent că este vorba despre o gastrită sau ulcer.

Datorită substanțelor sale de: vitamina C, vitamina A, vitamina B, vitamina K, acid folic, fier și mangan- consumul de spanac crește vitalitatea, îmbunătățește vederea, reduce oboseala și echilibrează tensiunea arterială.

Pentru acest regim în tratarea ulcerului se pot prepara salate, mancăruri pe bază de legume.

Totodată, această legumă care vindecă rapid ulcerul, spanacul, este recomandată de nutriționiști pentru pierderea kilogramelor în plus, pentru că proteinele pe care le conține se tranformă rapid în aminoacizi. Astfel, spanacul accelerează metabolismul, dar și estompează poftele și foamea, fiind folosit de multe ori în cure de slăbire.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

9 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

10 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

10 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

11 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia