miercuri, iunie 7, 2023

Colonul este unul dintre cele mai importante organe pentru sănătate, deoarece este responsabil de eliminarea reziduurilor și de stocarea vitaminelor și mineralelor în organism.

Potrivit informațiilor de la Institutul Național de Sănătate al SUA (NIH), constipația este o afecțiune în care o persoană poate avea mai puțin de trei scaune pe săptămână.

De asemenea, scaunul devine tare, uscat sau cu cocoloașe, ceea ce face dificilă eliminarea lui. Ca o consecință a acestei probleme, unele persoane pot suferi de simptome suplimentare, cum ar fi greutate, dureri abdominale sau senzația că mișcarea intestinală nu a fost completă.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

Pe de altă parte, există multe tulburări care pot afecta capacitatea colonului de a funcționa corect. Biblioteca Națională de Medicină a SUA a explicat că unele dintre acestea includ polipi de colon, sindromul colonului iritabil, cancerul colorectal și diverticulita.

Prin urmare, colonul este considerat unul dintre cele mai importante organe ale sistemului digestiv și este necesar să îl menținem curat și în stare perfectă. Cu toate acestea, înainte de a recurge la orice metodă care realizează acest proces, trebuie consultat un medic.

Una dintre întrebările pe care trebuie să i le pui medicului este ce alimente sunt potrivite pentru a menține colonul curat. În acest fel, poate fi evitată apariția oricăreia dintre afecțiunile menționate mai sus. Specialiștii atrag atenția că există unele legume care, datorită conținutului ridicat de apă, îmbunătățesc sănătatea acestui organ.

Te-ar mai interesa: Endocrinolog: Oboseala persistentă, irascibilitate...

Acest lucru este valabil mai ales în cazul legumelor crucifere: deși există multe alimente care conțin fibre (un nutrient ideal pentru intestin), legumele crucifere oferă doze semnificative, pe lângă alți nutrienți. Printre alegerile recomandate se numără broccoli, conopida și varza kale.

Alte alimente care îmbunătățesc sănătatea colonului

După cum subliniază portalul Mundo Deportivo, în secțiunea sa de sănătate UnComo, una dintre cele mai bune modalități de a purifica colonul în mod natural este consumul de papaya, un fruct cunoscut pentru multiplele sale beneficii pentru organism.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Aveți grijă cu cerealele! Ni se...

De fapt, papaya este cunoscută popular ca fiind un laxativ natural, astfel încât consumul său poate ajuta la eliminarea materiilor fecale acumulate, stimulând tranzitul intestinal.

Papaya conține o enzimă numită papaina, care ajută la stimularea procesului digestiv. Este, de asemenea, bogată în fibre și apă, nutrienți care ajută la prevenirea constipației și sunt benefice pentru sănătatea tractului digestiv.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

La rândul său, site-ul specializat Mejor con salud detaliază că papaya este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, antioxidanți, luteină și zeaxantină (care aduc beneficii sănătății vizuale).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private