Leguma care luptă împotriva inflamației, scade nivelul de trigliceride și colesterol

Inflamația este răspunsul defensiv al organismului la un agent străin; microbi, bacterii, substanțe chimice și chiar polen. Acest lucru se manifestă nu numai prin balonare, ci și prin alergii ale pielii, afte, erupții cutanate, umflarea mâinilor și picioarelor, oboseală, creștere în greutate, dureri musculare, dureri de cap și probleme gastro-intestinale.

Pe de altă parte, trigliceridele sunt un tip de grăsime care se găsește în sânge. Când mănânci alimente, corpul tău transformă toate caloriile pe care nu trebuie să le folosească în trigliceride, motiv pentru care este cea mai comună grăsime pe care oamenii o au în corpul lor.

Acumularea acestui tip de grăsime poate duce la boli grave de inimă. A fi supraponderal, a consuma cantități mari de alcool, a avea diabet și hiperglicemie ar face oamenii mai predispuși la niveluri ridicate de trigliceride din sânge.

În ceea ce privește colesterolul, acesta este transportat în sânge în lipoproteine, care pot fi cu densitate scăzută (LDL), care sunt cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de colesterol „rău” sau de înaltă densitate (HDL), numit și colesterol „bun”.

Nivelurile crescute de colesterol LDL determină acumularea plăcii (depuneri de grăsime) în vasele de sânge, ceea ce poate duce la un atac de cord, un accident vascular cerebral sau alte probleme de sănătate, explică Institutul Național al Inimii, Plămânilor și Sângelui din SUA.

Se recomandă consumul de ceapă, întrucât, datorită componentelor sale antioxidante, combate inflamația, scade trigliceridele și scade nivelul de colesterol, protejând sănătatea inimii. De asemenea, este de remarcat faptul că această legumă este bogată în vitamina C.

Ceapa fiarta: beneficiile pentru sanatate

Pe de altă parte, se spune că ceapa ajută la scăderea tensiunii arteriale, deoarece conține aliină și antioxidanți care favorizează relaxarea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sângelui, potrivit Tua Saúde.

„În plus, ar putea exercita o acțiune antiplachetă, reducând riscul formării de cheaguri de sânge care provoacă boli precum un accident cardiovascular”, precizează sursa.

În plus, este bogată în fibre solubile care reduc probabilitatea de a dezvolta boli cardiovasculare, insuficiență cardiacă și atacuri de cord, potrivit Federației Spaniole a Inimii.

 

Recent Posts

ACUPUNCTURA poate fi de folos în combaterea asteniei de primăvară

Acupunctura reprezintă o ramură a medicinei tradiționale chineze, cu indicație specială în combaterea asteniei de…

3 ore ago

LISTA spitalelor ce vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în Capitală în perioada 1-6 mai

Nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală…

3 ore ago

Ce ZODII nu pot păstra un SECRET. Nativii cei mai indiscreţi

Semnul zodiacal în care ne naștem poate influența anumite trăsături de personalitate. Pentru unele zodii…

4 ore ago

INSP: Aproape 900 de cazuri noi de rujeolă în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023-28 aprilie…

4 ore ago

80% în plus la PENSII. BONUS pentru anumite categorii de persoane

Pensionarii vor primi începând cu luna mai deciziile cu pensiile majorate, iar pensiile majorate şi…

5 ore ago

FOTO. Băieţelul vândut de familia din Gorj pe 500 de lei, adus înapoi din Germania

Băieţelul de şase ani din Gorj, care ar fi fost vândut pentru câteva sute de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia