Sari la conținut

Leguma ieftină care îți albește dinții. Costă doar 2 lei!

Dintre fructele și legumele bogate în fibre care sunt bune pentru dinți, evidențiem merele, țelina și morcovul. Fluor. Fluorul contribuie la remineralizarea smalțului dentar, îi crește rezistența și ajută la controlul activității bacteriene. Cu alte cuvinte, ajută la prevenirea cariilor în trei moduri diferite.

ȚELINA este una dintre legumele cele mai recomandate de stomatologi pentru a proteja gura datorită acțiunii sale bactericide, adică a capacității de a lupta împotriva plăcii bacteriene sau de a o preveni. Compoziția sa are o substanță naturală foarte puternică și favorabilă pentru sănătatea orală.

Ce este această substanță chimică pe care o conține țelina pentru a ne proteja dinții și molarii? Este acidul malic, care ajuta la cresterea salivei, ceea ce face ca smaltul sa se remineralizeze si suntem lipsiti de carii, de asemenea aceasta leguma curata dintii si ajuta la indepartarea petelor.

Leguma ieftină care îți albește dinții. Recomandarea este ca această legumă să fie consumată crudă, şi nu fiartă, pentru a-şi face treaba aşa cum trebuie. În acest fel, ea are proprietăţi de albire a dinţilor.

Astfel, cu doar 2 lei, prețul mediu de pe piață pentru o bucată mică, consumatorii de țelină au câștiguri mari pentru organism, scrie Antena 3.

Alimente pentru a-ți menține dinții albi

Sănătatea este strâns legată de alimentație, motiv pentru care anumite alimente ne ajută să ne menținem dinții sănătoși și puternici. Să vedem care sunt.

Conopidă

După cum spuneam la începutul acestei postări, alimentele care necesită mestecat ne ajută să producem salivă, detergentul natural pentru dinți. Conopida este una dintre ele.

Căpșune

Fructe precum căpșunile și pepenele verde conțin și acid malic, așa că este indicat să includeți și aceste fructe în alimentație dacă doriți să vă păstrați zâmbetul alb.

Măr

Merele contin vitamina C a carei insuficienta poate duce la sangerarea gingiilor si gingivita. În plus, sunt desertul ideal pentru că ajută la îndepărtarea plăcii dentare.

Lactate

Bogate în vitamina D și calciu, produsele lactate nu numai că vor albi smalțul, dar vă vor ajuta și la întărirea dinților.

Apă

Apa ajuta la eliminarea acizilor, contine fluor si mentine pH-ul gurii.

Somon

Somonul este bogat in omega 3 si vitamina D, componente care ajuta la absorbtia calciului, necesara intaririi dintilor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel