vineri, mai 27, 2022

Leguma minune care întărește sistemul imunitar. Câd temperatura scade, capacitatea sistemului nostru imunitar de a se apăra împotriva virușilor și infecțiilor scade. Ce înseamnă? Suntem mai susceptibil la răceli, gripe și alte afecțiuni de sezon.

Ca sistemul imunitar să crească, oamenii recurg la diverse suplimente alimentare care se găsesc în farmacii, iar alții prin alimentație.

Te-ar mai interesa: Rugăciune puternică pentru sănătate și pace interi...

Dacă vreți să vă schimbați dieta zilnică pentru a avea o imunitate mai bună, atunci ar fi bine să luați în considerare includerea ciupercilor pe lista cu produse care nu trebuie să vă lipsească. Un studiu publicat în ”Journal of Nutrition” a constatat că includerea ciupercilor în masa zilnică poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Celulele NK sunt o parte- cheie a sistemului imunitar înnăscut

După zece săptămâni de cercetare, oamenii de știință au descoperit că adăugarea ciuperci în alimentație a îmbunătățit activitatea celulelor ucigașe naturale (NK) la șoareci. Celulele NK sunt un grup de limfocite responsabile pentru uciderea spontană a celulelor infectate cu patogeni și a celulelor tumorale. Ele sunt o parte- cheie a sistemului imunitar înnăscut, care este prima linie de apărare a organismului împotriva infecției și a bolilor, potrivit Capital.

Te-ar mai interesa: Primarul Capitalei, „proiect minune” realizat după...

În timp ce alte cercetări au fost deja făcute în acest domeniu, cele mai multe studii au folosit ciuperci mai exotice și au testat diferite moduri de folosire a lor care nu pot fi introduse în dieta de zi cu zi.

Efectul imunologic al unui aport alimentar de ciuperci albe, dar această nouă cercetare a analizat în mod specific efectul imunologic al unui aport alimentar de ciuperci albe.


Ciupercile albe reprezintă 90% din ciupercile consumate în SUA

Ciupercile albe reprezintă 90% din ciupercile consumate în SUA, fiind un aliment versatil, perfect pentru a fi inclus în dietă. Majoritatea conțin un nivel sănătos de proteine ​​și sunt adesea folosite de vegetarieni ca înlocuitor al cărnii. Studiile făcute pe unele specii de ciuperci au arătat şi capacitatea lor de a susţine organismul în procesul de sinteză a interferonului. Ciupercile ar avea şi un rol antimicrobian.

Te-ar mai interesa: Te confrunți cu insuficiența cardiacă? Iată care s...

De asemenea, este bine să rețineți că exercițiile fizice sunt o altă modalitate eficientă de a construi un sistem imunitar sănătos. Exercițiile fizice măresc rezistența corpului, ajutându-l.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private