marți, iunie 6, 2023

Aliment miraculos pentru sănătate. În Egiptul antic, alimentul era considerată un simbol al vieții eterne, datorită formei sale rotunde și a inelelor concentrice și era oferită zeilor, sau era folosită ca monedă de plată de a ajunge în rai, astfel au fost plătiți și lucrătorii care au clădit piramidele. La romani această legumă constituie un element important în alimentația.

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Beneficiile aduse  sunt imposibil de neglijat

Această legumă provine din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, Afganistanului de azi. Este una dintre cele mai vechi plante de cultură, fiind apreciat la ca. 5.000 de ani în urmă, cultivat ca plantă medicinală, condiment și ca legumă.

Ceapa oferă de fapt beneficii superioare sănătății unora dintre superalimentele noastre preferate, cum ar fi rodii, ceai verde și vin roșu.

Leguma miraculoasă trebuie mâncată  ZILNIC. Consumul face minuni pentru sănătate

Medicul Chris Kilham spune că „ceapa are un conținut ridicat de antioxidanți benefici, inclusiv super-antioxidantul, quercetina, care este utilă pentru inimă, pentru sistemul imunitar (și) pentru multe, multe lucruri din corp”, a spus Kilham, potrivit EVZ.

Te-ar mai interesa: Afecțiuni tiroidiene: semne pe care nu trebuie să ...

„Aș susține că ceapa este printre cele mai sănătoase alimentele pe care le-ați putea mânca și că, dacă mâncați o ceapă în fiecare zi – și nu vorbesc crudă, o puteți găti, pregăti cum doriți – veți face mult mai mult pentru sănătate decât să mănânci o mulțime de super fructe disponibile. ”

10 beneficii magice le consumului ceapă crudă

Beneficiile pentru sănătate ale cepei roșii.
1) Ceapa crudă este cunoscută pentru a reduce producția de LDL (colesterol rău) și pentru că vă menține inima sănătoasă.

Te-ar mai interesa: Slăbește cu dieta Uglov 5 kilograme în 10 zile! Di...

2) Vitamina C (care rămâne intactă în timp ce sunt în formă brută), împreună cu fitochimicalele prezente în ceapă ajută la construirea imunității.

3) Quercetina, un compus puternic găsit în ceapă, joacă un rol în prevenirea cancerului, în special a cancerului de stomac și colorectal.

4) Cromul, prezent și în această legume rădăcină, reglează zahărul din sânge.

5) Se spune că un amestec de suc de ceapă și miere (care îl ajută să fie mai puțin înțepător) este eficient ca remediu pentru febră, răceală obișnuită, alergii etc.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

6) Păstrați o bucată mică de ceapă sub nări și inhalați, pentru a opri sau a încetini sângerarea nasului.

7) Folatul (Vitamina B9) din ceapă ajută la reducerea depresiei și ajută la somn și pofta de mâncare.

8) Vitamina C ajută la formarea colagenului care este responsabil pentru sănătatea pielii și a părului.

9) Proprietățile antibacteriane și anti-inflamatorii ale cepei au fost dovedite din cele mai vechi timpuri. Un studiu a sugerat, de asemenea, că ceapa crudă proaspăt tocată are aceste proprietăți anti-bacteriene, nu ceapa tocată care a fost lăsată să stea o zi sau două. Ele ajută la eliminarea bacteriilor care pot duce la apariția cariilor dentare și a problemelor gingivale.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Ce conține ceapa?

O cana de ceapă tocată conține aproximativ 64 de calorii, 15 grame de carbohidrați, 0 grame de grăsimi, 0 grame de colesterol, 3 grame de fibre, 7 grame de zahăr, 2 grame de proteine si 10% din cantitatea zilnică necesara de vitamina C, vitamina B-6 și mangan.

Ceapa conține și cantități mici de calciu, fier, acid folic, magneziu, fosfor si potasiu, precum si antioxidanții quercetina si sulf.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private