Sari la conținut

Leguma pe care ar trebui să o mănânci zilnic. Conține un antioxidant puternic

Vitamine pentru creier
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
vitamina B, esențială pentru creier

Există o legumă ce oferă vitamina C și K, dar și acid folic. Conține și antioxidantul quercetină, care este excelent pentru sistemul imunitar, mai precizează sursa citată anterior. Nutriționiștii recomandă consumul ei în fiecare zi. Iată de ce si care este leguma care conține un puternic antioxidant.

„Legumele cele mai hrănitoare sunt cele cu o culoare foarte intensă și lucioasă. Gândește-te la verde închis, portocaliu intens, roșu aprins. Acest lucru ar însemna să alegi kale în locul salatei iceberg sau ardeiul gras verde în loc de castraveți”, explică Beth Wyman, medic nutriționist, pentru Parade.com.

Leguma pe care ar trebui să o mănânci zilnic. Conține un antioxidant puternic

Deși nu este un secret că legumele sunt bune pentru tine, există una care se află în fruntea listei.

De fapt, sparanghelul este una dintre cele mai hrănitoare legume, deoarece oferă vitamina C și K, dar și acid folic. Conține și antioxidantul quercetină, care este excelent pentru sistemul imunitar, mai precizează sursa citată anterior.

De asemenea, conține fibre insolubile, care ajută la mișcările intestinale și reduce constipația. Sparanghelul conține și aminoacidul asparagină, făcându-l un diuretic natural care ajută la reducerea retenției de apă și a balonării.

Care este cel mai bun mod de a găti sparanghelul pentru a-și păstra conținutul de nutrienți? Sotați-i rapid sau fierbeți-i la abur, spun experții.

Legume care ar trebui consumate cu moderație

Deși puteți mânca sparanghel zilnic, există și alte legume pe care este mai bine să le consumați cu moderație:

  • Mazăre, morcovi și porumb
    „Toate legumele au unele beneficii nutriționale, dar mazărea, morcovul și porumbul ar trebui folosite ca amidon la mese sau în cantități mai moderate”, spune DiCarlo.
  • Legume crucifere. Acestea includ broccoli și varza de Bruxelles, care sunt pline de nutrienți și compuși care luptă împotriva inflamației în organism. Cu toate acestea, ele conțin glucozinolați – substanțe chimice care conțin sulf și care pot provoca balonări.

Dacă sunteți o persoană care se simte balonată după ce a mâncat legume crucifere, reduceți sau luați în considerare alte legume pe care să le consumați. De asemenea, legumele crucifere fierte sunt de obicei mai bine tolerate decât cele crude.

  • Conserve de legume
    Legumele conservate tind să aibă sare adăugată și să nu fie atât de dense în nutrienți din cauza procesului de conservare.
  • Cartofi albi. Cartofii albi sunt o legumă cu amidon, fără o cantitate imensă de proprietăți „sănătoase” , explică dieteticianul Dana Ellis Hunnes. Este important de reținut totuși că acestea conțin unele beneficii pentru sănătate și ar trebui să fie consumate cu moderație, mai precizează sursa citată anterior.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel