joi, decembrie 9, 2021

Se va afla mereu în topul legumelor sănătoase. Abundă în vitamine, este foarte sățioasă, iar diabeticii o pot consuma în voie. Gătită cu suc de roșii și verdeață din abundență o face un fel principal bogat în nutrienți și sărac în calorii.

Fasolea verde are calități vindecătoare. Indicată în diete, compensează alimentația nocivă modernă, reglează activitatea pancreasului și detoxifică organismul datorită conținutului de clorofilă.

Te-ar mai interesa: Top 10 fructe cu proprietăți de purificare și vind...

O găsim în mai multe soiuri, toate varietățile sunt bune, important este doar ca ea să fie sănătoasă, să nu prezinte deshidratări, modificări de colorație sau brunificări.

Cel mai indicat este ca fasolea să fie pregătită în abur sau fiartă, nu foarte mult însă, pentru a păstra cât mai mult vitaminele și principiile active.

Nu sunt recomandate conservele cu fasole, însă ea se poate congela, pentru că păstrează mai bine 50% din calitățile sale nutritive.

Se poate prepara în mai multe moduri, fie cu suc de roșii, condimente și ulei, fie cu un sos alb, pregătit din smântînă și gălbenuș. Dar și mai simplu, doar cu ulei și sare sau condimentând-o cu busuiocul, mentă, ghimbir sau cimbru.

Te-ar mai interesa: Da, ouăle te pot ajuta să slăbești – iată ce...

Fasolea verde este recomandată celor care au diabet de tip 1 sau 2. Se poate consuma cu succes și de cei care doresc să slăbească pentru că are puține calorii și oferă o senzație de sațietate durabilă.

De asemenea, stimulează tranzitul intestinal, are proprietăți diuretice, împiedică depunerea rapidă a excesului de glucoză.

În același timp, este indicat consumul de fasole pentru cei care suferă de ateroscleroză, datorită conținutului de vitamine A , C, magneziului, potasiului, acizilor grași.

Te-ar mai interesa: Bill Gates prezice finalul pandemiei, în ciuda var...

Consumul de fasole verde previne cancerul de colon, datorită fibrelor pe care le conține, dar și acțiunii inhibatoare pe care o exercită asupra substanțelor cancerigene din alimentele dăunătoare, aditivate și procesate.

Datorită conținutului de vitamina B1, fasolea verde ameliorează tulburările de memorie, stimulând funcțiile cognitive. Ea participă la sinteza acetilcolinei, un neurotransmițător esențial, a cărui absență este corelată cu apariția Alzheimer.

Te-ar mai interesa: Vaccinarea anti-COVID va deveni obligatorie și în ...

Conținutul vitaminei K face din fasole un bun aliat în menținerea sistemului osos.

Consumul de fasole previne și hipertensiunea arterială datorită magneziului și potasiului, dar și constipația, colesterolul crescut, bolile de ficat, precum hepatita. Mâncarea de fasole verde este foarte bine tolerată de ficat, reduce toxicitatea, iar vitaminele sale susțin activitatea acestui organ.

Beta-carotenul, flavonoidele, care se găsesc în din păstăile de culoare galbenă, dar și vitamina C, din toate tipurile de fasole, au efect antiinflamator asupra căilor respiratorii.

Te-ar mai interesa: Nicușor Dan a făcut anunțul așteptat de toată lume...

Se mai recomandă, de asemenea, pentru întărirea imunității, împotriva asteniei, dar și pentru atenuarea migrenelor.

Fasolea verde are însă și contraindicații, ea nu se recomandată persoanelor care suferă de litiază renală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri