Sari la conținut

Legume care ajută la prevenirea cancerului de prostată

cancer de prostata
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Masturbarea poate reduce riscul de cancer de prostată

Unul din șapte bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată în timpul vieții, potrivit Societății Americane de Cancer. Iată cum să previi cancerul de prostată prin alimentație. Află care sunt cele 5 alimente care ajută la prevenirea cancerului de prostată!

În 2016, în Statele Unite, se estimează că peste 26.000 de decese se vor datora cancerului de prostată, iar aproximativ 180.000 de bărbați vor fi diagnosticați cu acest tip de cancer.

În timp ce două dintre cauzele apariției și dezvoltării acestei boli sunt ereditatea și expunerea constantă la substanțe nocive (cele din fabricile de anvelope, de exemplu), există și alți factori care o declanșează: o alimentație bogată în grăsimi animale și un nivel ridicat de testosteron.

Cum poate fi prevenit cancerul de prostată?

Vă reamintim un cuvânt care poate face magie: prevenția. Și cum reușim acest lucru? Potrivit Societății Americane de Cancer, există trei modalități:

  • Păstrarea activă din punct de vedere fizic
  • Menținerea unei greutăți sănătoase
  • Consumul a cel puțin două cești și jumătate de o varietate de legume și fructe în fiecare zi.

Ce alimente ar putea preveni cancerul de prostată?

Referitor la acest ultim aspect, iată care sunt alimentele care ar putea preveni cancerul de prostată:

roșii cu ulei

1. Roșii

Roșiile au fost întotdeauna asociate cu prevenirea cancerului de prostată, deoarece conțin cantități mari de licopen, o substanță care se găsește și în fructe de pădure, pepeni, morcovi, guava și papaya și care le conferă culoarea roșie caracteristică. Licopenul protejează celulele prostatei și previne deteriorarea acestora.

conopida

2. Conopidă

Această legumă, ca și varza și broccoli, este, de asemenea, benefică pentru sănătate și ajută la prevenirea nu doar a cancerului de prostată, ci și a altor tipuri de afecțiuni, deoarece conține o substanță numită sulfan, care acționează direct asupra celulelor, reparând daunele provocate de agenți externi și îmbunătățind starea acestora.

3. Soia

Soia, ca și alte leguminoase, conține cantități mari de izoflavone – un compus care ajută la reducerea nivelului de testosteron și previne mărirea prostatei, un semn de avertizare care duce adesea la cancer. Dacă vă întrebați ce alimente ar putea preveni cancerul de prostată, ei bine, mâncați soia!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel