Sari la conținut

Legume care duc la creșterea în greutate. Efectele sunt vizibile la persoanele de vârstă mijlocie

legume
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Specialiștii Harvard: cel mai bun aliment pentru un creier

Legume care duc la creșterea în greutate. Pe lângă faptul că te poți îngrășa, unele legume Duc și la creșterea glicemiei. Efectele sunt vizibile la persoanele de vârstă mijlocie.

Cartofi, mazăre și porumb. Trei legume care îngrașă

Cartofii sunt bogați în carbohidrați și au un indice glicemic ridicat, ceea ce poate duce la creșterea în greutate daca sunt consumați în cantități mari sau în mod frecvent. Mazărea conține carbohidrați și calorii mai mult decât alte legume, iar porumbul are un conținut ridicat de carbohidrați și zaharuri.

În general, în îngrășare nu este vorba strict de anumite vegetale, ci mai degrabă de cantitatea și calitatea alimentelor consumate, precum și de activitatea fizica. Este important să menținem un echilibru în dieta noastră și să consumam o varietate de legume, pentru a beneficia de nutrienții și vitaminele necesare pentru o alimentație sănătoasă.

Legume care țin sub  control glicemia

Este o legumă cu o valoare nutritivă foarte mare
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
  • Broccoli – Această legumă este prima atunci când vorbim de alimente cu efecte benefice asupra glicemiei. Motivul este că broccoli este foarte bogat în fibre, care nu se digeră. Cu alte cuvinte, sângele nu le absoarbe la fel ca pe carbohidrați.
  • Salata verde – Salata verde este o altă legumă ideală dacă dorim să ne ținem sub control nivelurile de zahăr din sânge, în special cea cu frunze roșii, deoarece este foarte bogată în vitamina K. Aceasta este o vitamină care reglează insulina, are efecte benefice asupra sănătății inimii și îmbunătățește memoria episodică la adulții în vârstă.
  • Spanacul – Spanacul, menționat și anterior, este altă legumă care ne poate ține glicemia sub control. Bogat în vitaminele A, B și K, acesta poate fi consumat crud, preparat termic sau în smoothie-uri.
  • Vinetele – Vinetele sunt extrem de bogate în nutrienți. Fibrele și proteinele pe care le conțin încetinesc procesul de absorbție al carbohidraților în sânge, ceea ce fac vinetele un aliat de nădejde în menținerea sub control a glicemiei.
  • Conopida – Conopida este iarăși o sursă excelentă de vitamina A și de vitamina K. Aceasta este de asemenea săracă în carbohidrați și bogată în antioxidanți, potrivit healthnewshub.org.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel