vineri, august 19, 2022

Leontina Pop luptă împotriva cancerului de col uterin, alăturându-se cauzei şi susţinând screeningul pentru această boală nemiloasă: cancerul de col uterin.

Cunoscuta şi îndrăgita solistă de muzică populară, Leontina Pop, a decis să se alăture cauzei şi să susţină programul de screening pentru cancerul de col uterin.

Solista îndeamnă femeile, în special pe cele tinere, să renunţe pentru câteva minute la tot ceea ce au de făcut şi să meargă la testare, în speranţa că astfel poate fi evitată o dramă. Descoperit la timp, cancerul de col uterin se poate vindeca.

Te-ar mai interesa: Te doare călcâiul? Când e recomandat să mergi la m...

“Dragele mele prietene – domnişoare, neveste, soţii şi bunici – dacă facem testul pentru a depista la timp cancerul de col uterin vom petrece alături de cei dragi mulţi ani şi zile frumoase. Testaţi-vă pentru a rămâne sănătoase! O viata sănătoasă, este o viaţă frumoasă!

Sunt făloasă şi fericită să fac parte din acest proiect şi îndemn toate femeile să participle la testare”, a transmis Leontina Pop tuturor femeilor.

“Sunt încântată de faptul că îndrăgita artistă de muzică populară din județul nostru, doamna Leontina Pop, a dorit să vină alături de noi în acest proiect socio-medical dedicat tuturor femeilor.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

Spontaneitatea, bucuria și modul dânsei de a comunica sunt calități care o aduc aproape de orice femeie”, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina UZUN, manager proiect, potrivit unui comunicat de presă transmis către Doctorul Zilei de Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș. 

Cancerul de col uterin provoacă drame atunci când nu este depistat la timp şi tratat.

Este o boală îngrozitoare, un ucigaş lent, care, din păcate, afectează femeile tinere, cu vârsta între 30-40 de ani, cu copii mici, provocând adevărate drame, prea multe în România.

Te-ar mai interesa: Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci ...

Moartea unui om drag (soră, mamă, bunică…) este, poate, una dintre cele mai grele situații pe care le traversăm, o experiență care ne zguduie lumea și chiar identitatea,

mai ales dacă vorbim despre un cancer care poate fi prevenit şi tratat dacă este depistat la timp.

Psihoterapeutul Julia Samuel consideră durerea un agent al schimbării, este ceea ce ne forţează să ne adaptăm la noua realitate, cu care nu am vrea să ne confruntăm.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Nimic nu pare mai improbabil decât vindecarea în momentele cele mai acute ale suferinţei provocate de pierderea cuiva drag.

Testarea este VITALĂ

Femeile şi familiile lor trebuie să conştientizeze importanţa testării şi necesitatea de a rămâne sănătoase.

Cea mai importantă măsură pentru prevenţie este efectuarea testelor de screening necesare pentru a depista şi trata leziunile precanceroase înainte ca acestea să se dezvolte în cancer de col uterin.

Te-ar mai interesa: Efect bizar! Bărbat incapabil să „vadă” numerele d...

Din păcate, în România, nu doar cancerul ucide, ci şi lipsa de informare şi nivelul scăzut de conştientizare a anumitor factori de risc care influenţează probabilitatea ca o persoană să dezvolte cancer de col uterin.

“Medicii trebuie să ofere pacientelor informații care să le permită să ia decizii în cunoștință de cauză dacă să participe sau nu la o testare, la o intervenție medicală, cunoscând riscurile posibile și consecințele.

Prin acest proiect oferim femeilor sănătoase informațiile necesare pentru a-și păstra starea de sănătate. Doamnelor și domnișoarelor puteți preveni cancerul de col uterin! Trebuie doar să vă testați!, a declarat Şef Lucrări Dr. Cosmina Cristina UZUN, Manager Proiect.

cancer
Sursa foto: Pixabay

Obiectivul proiectului este creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate de prevenție,

depistare precoce (screening), diagnostic și tratament pentru principalele patologii, în contextul extrem de îngrijorător al incidenței crescute a cancerului de col uterin din România.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate,

inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparțin grupurilor vulnerabile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private