Sari la conținut

Leucemie: Erupțiile cutanate și vânătăile provoacă mâncărime severă, ulcere și pierderi non-stop de sânge

Leucemie: Erupțiile cutanate și vânătăile provoacă mâncărime severă, ulcere și pierderi non-stop de sânge.

Când aveți leucemie, corpul dumneavoastră va continua să producă o mulțime de globule albe pentru a contracara infecția. Și pe măsură ce încearcă să îndepărteze alte celule, cum ar fi celulele roșii din sânge și trombocitele, duce la diferite probleme ale pielii.

Erupțiile cutanate și vânătăile sunt, prin urmare, frecvente la persoanele care suferă de leucemie, un tip de cancer care afectează sângele și măduva osoasă.

De multe ori, tratamentul pentru leucemie, cum ar fi chimioterapia și radiațiile, afectează și pielea.

Leucemie: Erupțiile cutanate și vânătăile provoacă mâncărime severă, ulcere și pierderi non-stop de sânge

În leucemie, erupțiile cutanate provoacă vânătăi ușoare, răni bucale, infecții frecvente ale pielii și chiar sângerare.

Diferitele tipuri de probleme ale pielii sunt următoarele:

1. Peteșii: Acestea sunt pete minuscule pe brațe și gât care se formează atunci când vasele mici de sânge și venele încep să se rupă și să se rupă. Pe măsură ce nivelul trombocitelor scade la un pacient cu leucemie, sângele devine mai greu să formeze cheaguri și, prin urmare, sparge capilarele, scurgând sângele. Peteșiile apar de culoare roșie sau violet și sunt cel mai ușor de observat în piele albă și de culoare mai deschisă.

2. Vânătăi: Vânătăile și sângerarea non-stop sunt, de asemenea, simptome comune ale leucemiei. După orice rănire mică, o persoană afectată poate începe să sângereze de oriunde și devine foarte dificil să o oprești.

3. Leucemia cutis: Apare de obicei in ultimele stadii ale leucemiei si este o afectiune cronica si periculoasa. Cutis dezvoltă o mică erupție cutanată care afectează complet zona. De asemenea, provoacă inflamație pe scară largă, ulcere, vezicule și durere în zona afectată. Formează leziuni colorate care dispar de obicei după tratamentul cu leucemie.

4. Sângerare non-stop: Persoanele care suferă de leucemie sângerează de obicei mult mai mult decât altele. Se datorează faptului că sângele nu este capabil să se coaguleze corespunzător, deoarece numărul de trombocite este foarte scăzut. Persoanele care suferă de leucemie ar avea sângerări nazale frecvente, ar avea sânge atât în ​​urină, cât și în scaun și au o mulțime de tăieturi și răni mici pe tot corpul.

5. Sindromul Sweet: Sindromul Sweet este un alt efect secundar de leucemie care poate duce la noduli inflamați ai pielii care nu sunt simetrici, ulcere, vezicule, febră mare, greață, dureri de cap, dureri corporale și chiar inflamații și dureri articulare.

6. Mastocitoza: Este un fel de erupție cutanată care apare atunci când activitatea mastocitelor crește brusc. Mastocitele declanșează eliberarea de compuși care sunt esențiali în stimularea vaselor de sânge. Acestea provoacă mâncărimi și zgârieturi severe, erupții cutanate și umflături sub piele.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: