Sari la conținut

Liceenii din Sectorul 1 învață cum să se ferească de fast-food și să mănânce sănătos

Liceenii din Sectorul 1 învaţă cum să mănânce sănătos și cum să se ferească de produsele de tip ”fast-food” și ”junk-food”.  Primăria Sectorului 1 împreună cu Asociaţia Green Gate derulează până la sfârşitul lunii noiembrie 2013, în toate cele 26 de licee din Sectorul 1, campania social-educațională ”Trăiește sănătos, mănâncă inteligent!”.

 

Proiectul îi informează pe elevii claselor IX – XII din Sectorul 1 asupra alimentației corecte și asupra riscurilor și efectelor unei alimentații necorespunzătoare asupra sănătății. Acestora li se explică consecințele negative care rezultă din consumul excesiv de grăsimi, sare, zahăr, îndulcitori și aditivi alimentari, în detrimentul compușilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine sau minerale. Iniţiatorii campaniei şi-au propus corectarea vechiului stil de viaţă al liceenilor din Sectorul 1 în sensul modificării comportamentului alimentar.

 

“În ultimii ani asistăm, mai ales în rândul tinerilor, la modificarea stilului de viaţă: alimentaţia sănătoasă a fost înlocuită cu produsele de tip fast-food, iar sportul şi mişcarea în aer liber cu statul exagerat în faţa calculatorului şi televizorului. Acest lucru conduce la extinderea fenomenului obezităţii în rândul copiilor şi adolescenţilor cu consecinţe nefaste pe termen lung asupra stării de sănătate a populaţiei. Nu putem sta impasibili şi să asistăm cum sănătatea copiilor noştri se înrăutăţeşte în fiecare an din cauza alimentaţiei necorespunzătoare,” a afirmat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

 

În cadrul campaniei ”Trăiește sănătos, mănâncă inteligent!” liceenii învață să deosebească hrana sănătoasă de cea nocivă. Acest lucru se realizează prin distribuirea unor pliante informative și organizarea unor sesiuni de informare susținute de specialiști în nutriție, menite să încurajeze adoptarea unui regim de viață echilibrat: alimentație sănătoasă, activitate fizică, combaterea sedentarismului, limitarea timpului petrecut în fața televizorului și a computerului.

De asemenea, va fi prezentat un film documentar cu mesajul ”Așa DA!”, ”Așa NU!”, care să îmbogățească cunoștințele elevilor despre alimentele nerecomandate și despre bolile provocate de o alimentație neechilibrată.

Pliantele informative, dvd-urile, dar și sesiunile de lucru cu nutriționiști vor ajuta tânăra generație să adere la un stil de viață sănătos.

La începutul anului 2012, Primăria Sectorului 1 a derulat o campanie similară dedicată elevilor din învățământul gimnazial.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel