joi, mai 26, 2022

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Licoarea este o băutură universal recunoscută ca o necesitate umană.

Departe de a fi văzută ca un lux sau privită cu indulgenţă, ea este considerată un corolar pentru energia şi eficienţa umană. Producând în acelaşi timp o puternică senzaţie de plăcere. Cu toate avantajele sale, consumul de cafea exagerat poate fi dăunător.

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

Medicii recomandă cel mult două căni de cafea pe zi

Medicii recomandă cel mult două căni de cafea pe zi, băută în exces, această licoare poate aduce, pe lângă plăcere, nenumărate probleme de sănătate.

Dar excesul de cafea este unul dintre factorii care contribuie la eliminarea calciului din organism. Iar asta provoaca fragilitatea oaselor si incidenta fracturilor.

Structura interioara a oaselor seamana cu cea a unui fagure de miere. Osteoporoza largeste spatiile din interiorul ”fagurelui”, iar peretii acestuia devin mai subtiri.

Licoarea care poate aduce, pe lângă plăcere, nenumărate probleme de sănătate.


Dependenta de cafea

„Desi cartile de specialitate nu precizeaza existenta acestui tip de dependenta, din ce in ce mai multa lume foloseste expresia, bazandu-se pe propria experienta si pe experimentele facute de ei sau de apropiatii lor” se arata pe site-ul oficial al Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

Anemia feripriva

Consumul de cafea poate duce la anemie feripriva. Cafeaua interfereaza cu absorbtia de fier!

Probleme gastrointestinale

Cafeaua poate deteriora mucoasa organelor gastrointestinale. Consumul de cafea este interzisă persoanelor cu gastrita, colita si ulcere.

Uite la ce probleme grave de sănătate te expui 

Tulburarea anxioasa indusa de cafeina. Elementele esentiale ale tulburarii anxioase induse de o substanta sunt simptomele anxioase proeminente care sunt considerate a fi efectele directe ale unei substante.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu Volodimir Zelenski? Ridurile fat...

Cafeina poate afecta ficatul

Interactiunea cu medicamentele. Cafeina in combinatie cu unele medicamente pot afecta ficatul si functionarea acestuia.

Moleculele de cafeina sunt suficient de mici pentru a penetra placenta si aluneca in circulatia sangelui copilului. Spre deosebire de adulti, organele si sistemele fetusilor nu sunt pe deplin functionale, prin urmare, nu pot metaboliza totalmente cafeina si nici nu o pot elimina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private