Sari la conținut

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe creier

Nicu Covaci, operat pe creier
sursa foto: evz.ro
Boala de care suferă Nicu Covaci

Liderul formaţiei Phoenix, compozitorul şi interpretul Nicu Covaci, a fost operat de urgenţă pe creier, vineri, la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Potrivit medicilor, problemele de sănătate ale lui Nicu Covaci au apărut în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când artistul în vârstă de 76 de ani a început să simtă că îi amorţeşte faţa. Când a început să îi fie afectată vederea, Nicu Covaci a decis să îşi facă un RMN, iar rezultatele indicau o problemă gravă.

buna functionare a creierului
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Diagnosticul pus de specialiştii de la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, conduşi de medicul Horia Pleş, a fost ”proces expansiv intracranian”.

Apoi, printr-o intervenţie care a durat aproximativ 6 ore, a fost extirpată chirurgical o tumoră de pe creier, iar mostre din formaţiune au fost trimise la laborator. Analizele vor arăta dacă aceasta este de natură malignă sau benignă.

Potrivit medicilor, citaţi de News.ro, operaţia a decurs bine iar evoluţia stării de sănătate a lui Nicu Covaci este una bună. Acesta este încă intubat, pe secţia ATI a Spitalului Judeţean, însă ar putea fi detubat în perioada următoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel