Sari la conținut

Lidia Fecioru: acesta este leacul ideal pentru bufeuri și transpirație excesivă. „E minunat”. Are proprietati antioxidante, anti-cancer, antibacteriene si antiinflamatorii

Lidia Fecioru
Sursa Foto: arhiva Doctorul zilei
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut

Ceaiul de dafin, preparat din frunzele plantei Laurus nobilis, este cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii. Acesta contine compusi activi, cum ar fi uleiuri volatile si substante flavonoide, care ii confera diverse efecte terapeutice. Mai multe studii au aratat ca frunzele au proprietati antioxidante, anti-cancer, antibacteriene si antiinflamatorii.

Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca frunzele ar putea gestiona diabetul, combate infectiile, imbunatati sistemul imunitar si digestia, reduce inflamatiile, imbunatateste sanatatea inimii si reduce riscul de cancer.

Potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru, ceaiul din frunze de dafin este eficient în cazul în care ne confruntăm cu transpirația excesivă sau cu bufeuri, în cazul femeilor aflate la menopauză.

Lidia Fecioru: beți ceaiul din frunză de dafin și o să vedeți ce minunat e

”Mă gândeam la bufeurile pe care le au săracile femei în perioada de premenopauză, de menopauză, dar sunt și cei care au un o transpirație excesivă. Din cauza asta noi pierdem foarte multe săruri din corp prin transpirația pe care o avem. Cel mai bun și cel mai bun pentru acest lucru este ceaiul din frunză de dafin.

Încercați să beți ceaiul din frunză de dafin și o să vedeți ce minunat e.

Mai puteți face picăturile de esență de frunză de dafin, adică ulei esențial și vă puteți face acasă singuri cu un pic de unsoare de untură și să adăugați un pic de miere și faceți-vă un unguient pentru încheieturi, pentru că e foarte bun pentru genunchi și mâini.

Ceaiul din frunză de dafin se prepară în felul următor: Deci punem câteva frunze într-un borcan și turnăm apă peste el un pahar și jumătate acolo, deasupra la trei-patru frunze și lăsăm la măcerat patru ore. Deci infuzie patru ore și după aceea îl bem”, a dezvăluit Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii Adevărurii ascunse.

Beneficii pentru sanatate

Frunzele plantei de dafin sunt partea cea mai des folosita a plantei. Sunt utilizate in forma proaspata sau deshidratate, de unde pot fi extrase substante precum taninuri, flavonoide, alcaloizi, linalol, eugenol, estragol si antociani. De asemenea, este important de subliniat ca frunzele de dafin au proprietati antiinflamatoare, diuretice, antioxidante, digestive si antireumatice

frunza de dafin
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Frunzele de dafin, sau ceaiul din frunze de dafin, sunt bogate in potasiu, magneziu si vitaminele B6, B9 si C. De asemenea, poseda actiune diuretica, antifungica, antireumatica, antiinflamatoare, digestiva, stimulatoare, antioxidanta si expectoranta. Ca rezultat, poate fi utilizat pentru a completa tratamentul multor afectiuni, cum ar fi:

  • inflamatie hepatica;
  • crampe menstruale;
  • infectii ale pielii;
  • dureri de cap;
  • dureri articulare;
  • gaze intestinale;
  • reumatism;
  • artrita reumatoida;
  • stres si anxietate.

In plus, frunzele de dafin pot ajuta si la gestionarea nivelului de zahar din sange, la pacientii cu diabet.

Frunzele de dafin pot fi folosite pentru a trata afectiuni cutanate, cum ar fi dermatita. In cazul problemelor de piele, frunzele de dafin sunt adesea aplicate local, conform indicatiilor medicului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel