joi, iunie 30, 2022

Creierul uman este cel mai complex organ al corpului. Până în prezent știm foarte puține lucruri, de fapt, despre creier și modul în care acesta funcționează.

În timp ce medicina și tehnologia avansează, experții încă au dificultăți în aflarea mai multor informații despre creier.

Se spune că folosim foarte puțin din potențialul său real. Dar care este acest potențial, de fapt, și ce am putea realiza dacă îl atingem?

Te-ar mai interesa: Atenție la acest medicament! Medicul Mihai Craiu t...

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, dezvăluie câteva curiozități interesante despre creier și modul în care acesta funcționează.

Ce nu știai despre creier!

„Creierul nostru funcţionează cu o viteză enorm de mare, n-am putea să o descriem. Nici lumina nu e aşa de rapidă aşa cum e mintea noastră. Creierul nostru face conexiunea imediat.

Până în 40 de ani, noi acumulăm foarte multă cunoştinţă, foarte multe lucruri, informaţii pentru că se pot fac foarte repede conexiunile neuronale. După 40 de ani, noi nu mai avem aceeaşi capacitate de a ţine minte, încetinim.

De pildă, sunt foarte multe femei şi bărbaţi care spun că nu pot să slăbesc. Se spune că dacă ne repetăm acelaşi lucru de foarte multe ori, în minte, creierul nostru va forma o altă conexiune neuronală. Şi se va întâmpla ceea ce vrem

Te-ar mai interesa: Când să vă faceți griji pentru o durere de stomac?...

Ultimul lucru pe care îl spunem este: nu pot. Şi atunci aia se întâmplă.

Creierul nostru, funcţionând foarte mult şi foarte repede, miile de gânduri, cele negative îndeosebi, pentru că astea se înmulţesc cel mai repede şi nu ştiu de ce, deşi la fel de bine am putea gândi pozitiv. Îţi închipui că tai o lămâie, iar noi în creier avem deja gustul, mirosul. Şi la un moment dat spui: să nu îmi pui lămâie că nu îmi place.

Te-ar mai interesa: Oana Zăvoranu, scandal cu managerul Spitalului Col...

Şi atunci îi simţi gustul, o vezi secţionată. Asta pentru că avem memoria neuronală a lămâiei în creierul nostru.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu efectul placebo. Când luăm un medicament care nu are niciun efect, dar care poate avea efect pentru că creierul nostru este setat: dacă iau pastila aia, sigur mă face bine

Dar este şi non-placebo, partea negativă. Când ai luat pastila, ştii că e de durere de cap, pe tine te doare capul, dar creierul tău nu o acceptă şi îţi face rău pentru că creierul tău, conexiunea neuronală, e pe negativ şi organismul tău o va respinge.

Te-ar mai interesa: Cum arată regimul lui David Popovici. A exclus ace...

Creierul face diferenţa dintre realitate şi ce nu e real, dar nu atât de des pe cât ne-am dori noi. El mai rar o face, conexiunea asta între realitate şi imaginaţie. În chestia asta depinde de foarte multe ori, când spunem noi: încercaţi să vă repetaţi de multe ori ce vă doriţi, dezvăluie Lidia Fecioru, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private