marți, iunie 28, 2022

Deși trăim într-o perioadă a istoriei în care accesul la tehnologie este nelimitat, efectele asupra sănătății mintale se pot dovedi devastatoare.

Renumitul profesor Vlad Ciurea trage atenţia că, asemeni oricărui muşchi, şi creierul se poate atrofia dacă nu este utilizat la capacitatea sa.

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Vă închipuiți că și creierul se artofiază? Nu trebuie să fim dependenți de domnul Google”

„Acest organ care este creierul trebuie să funcționeze. Și funcționează la persoanele cele mai inteligente cu 30 la sută.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Cealaltă parte se odihnește ca să preia din activitate, este și normal. Dar noi dacă nu folosim creierul, îl limităm, apăsăm pe un buton și vedem drumul, vedem info despre un travel într-un loc exotic în loc să citim cartea despre Costa Rica…

Ca să gândești un anumit lucru trebuie să aprindă niște luminițe, să se adune și să dea un rezultat, doar că noi am uitat să mai gândim, dacă nu gândim, nu memorăm, dacă nu memorăm, am uitat să scriem, am uitat să vorbim, uitați-vă, am uitat să parlamentăm.

Acest organ, ca orice fel de organ, dacă nu faci sport, nu alergi un pic, dacă nu faci gimnastică, mușchii se atrofiază.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Vă închipuiți că și creierul se artofiază? Ceea ce este foarte grav”, a atras atenţia prof. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, într-o emisiune la Trinitas TV.

„Nu trebuie să fim dependenți de domnul ăsta pe care toată lumea îl… Parcă ar fi Dumnezeu, și pe care-l cheamă Google, n-asculți Google, nu este bine.

Trebuie să contribuim și noi cerebral, altfel uităm să folosim scrisul, uităm să formulăm fraza și ne trezim că nu mai știm să explicăm coerent ceva celorlalți din jur”, explică renumitul neurochirurg.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Prof. dr. Vlad Ciurea: Copilul nu este autist, dar trebuie lăsat să gândească, nu să stea la telefon
Omul care a operat zeci de mii de pacienți pe creier, de la bebeluși de câteva zile până la veterani de război octogenari atrage atenția asupra faptului că tehnologia folosită în exces dăunează grav sănătății și dezvoltării neurologice a copilului.

„Într-una, într-o mână, are un telefon, într-alta o tabletă, sunt cele două biblii ale copilului, se uită în ele. Copilul devine depedent de acestea, iar de aici auzim „copilul meu e autist!”.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Nu, e o greșeală, copilul nu e autist, copilul nu are legătură cu lumea exterioară pentru că i-ați creat o dependență de o lume interioară.

Mergem într-un restaurant, copilul stă numai pe tabletă, pe niște jocuri pe care le pun la îndoială cât îi dezvoltă inteligența, unele sunt chiar foarte periculoase, că te și sperii dacă te uiți.

Li se furnizează atât de multe informații care provoacă o ușoară intoxicație cerebrală. Copilul nu mai este învățat să deducă, iar gândirea copilului este scăzută, scăzută”, avertizează prof. dr. Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private