joi, iunie 1, 2023

Când te-ai săturat să te confrunți cu întreaga societate, singurul loc în care te poți simți cu adevărat relaxat și mai puțin stresat este casa ta. Când o casă emană un sentiment de pozitivitate, chiar face minuni nu numai din punct de vedere psihologic, ci și din punct de vedere fizic.

Oamenii îmbogățesc zona de locuit cu plante care pot crea un sentiment de pace, pot purifica aerul și pot absorbi energia negativă. Simpla prezență a plantelor îmbunătățește calitatea aerului și aduce o senzație proaspătă care te duce la visul de a te odihni în poala naturii. Nu numai asta, dar plantele de interior sporesc și frumusețea spațiului. Cu o sursă de energie pozitivă, pot fi și cel mai bun decor pentru casă.

Te-ar mai interesa: Cele mai nocive obiceiuri care îmbolnăvesc glanda ...

„Florile se dăruiesc fără niciun motiv. De pildă, bambusul este foarte bun, pentru că atrage bucuria, prosperitatea şi oferă protecţie şi noroc. Ceea ce înseamnă că vor creşte şansele care dorinţele să se îndeplineasă. Este bine să ne cumpărăm această plantă. Oferă ajutor în dezvoltarea personală şi spirituală. Această plantă poate fi pusă oriunde în casă”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.

Busuiocul, planta care duce dragostea

„Busuiocul aduce dragostea, succesul şi frumuseţea. Dacă pui în mâncare, aceasta este şi mai gustoasă. Mai ales dacă este crescută în casă. Această plantă este foarte aromată. Înainte nu era parfum şi când se duceau femeile la horă, în sat, se dădeau cu busuioc. Atrage pasiunea. Este şi o plantă antibacteriană. Suportă să fie pus oriunde în casă”.

Te-ar mai interesa: Gură uscată noaptea: 5 motive pentru care ați pute...

Trifoiul este altă plantă aducătoare de bunăstare

„Se spune că trifoiul aduce bani în casă şi oferă protecţie energetică foarte bună. Floarea de trifoi pusă pe frunte îmbunătăţeşte puterea fizică. Nectarul de la florile trifoiului este foarte bună”.

Iasomia atrage dragostea şi banii

„În acelaşi timp, favorizează îndeplinirea dorinţelor. Parfumurile cu iasomie sunt foarte interesante. Este la fel de bine să aprindem un beţişor cu iasomie atunci când avem ceartă în casă”.

Te-ar mai interesa: LISTA medicamentelor noi care pot fi comercializat...

Planta atrage energia pozitivă și ajută la relațiile hrănitoare. Are o aromă foarte plăcută care poate chiar să liniștească o minte tulburată și să stimuleze energia pozitivă. Planta vă va spori  aura pozitivă dacă o plasați în interior lângă o fereastră orientată spre sud.

Lămâiul aduce fericire şi lumină în casă

„Este foarte bun să-l avem în casă. Este simbolul purificării, al prieteniei. Favorizează înţelegerile. Uleiul de lămâie îl putem folosi la masaj pentru regenerarea la nivel energetic”.

Te-ar mai interesa: Ministerul Sănătății vrea să-i facă medici de fami...

Orhideea, planta care simbolizează iubirea

„Orhideea nu doar că este o plantă frumoasă, ci şi uşor de îngrijit. Această plantă simbolizează iubirea. Atrage prieteniile. Oamenii se simt bine când primesc această plantă. Este un cadou minunat pentru cine îşi doreşte să aibă copii”.

Rozmarinul oferă protecţie

„Rozmarinul creşte puterea de concentrare şi te ajută să te odihneşti mai bine. Este bine să o punem în dormitor. Se crede că oferă protecţie şi ajută la purificare”.

Te-ar mai interesa: Veste tristă pentru fanii lui Bruce William. Arnol...

Rozmarinul este o plantă cu mai multe beneficii. Îmbunătățește sănătatea fizică și mentală, deoarece purifică aerul eliminând toxinele dăunătoare și alte tipuri de impurități și menține casa proaspătă. Miroase atât de puternic încât îmbunătățește memoria, reduce depresia și anxietatea. O plantă cu numeroase astfel de avantaje va fi ideală pentru a spori frumusețea spațiului tău.

 

Limba soacrei, imposibil de distrus

„Ea face parte din familia dracena. Această plantă este imposibil de distrus. Dacă o ai în casă, te face mai energic”.

Unde le aşezăm?

„Planta trebuie să stea la lumină. Orhideea de pildă, nu suportă lumina directă a soarelui. Le mai putem pune la uşa de la intrare. La intrare poţi pune un bambus, un ficus sau un lămâi.

Toate plantele norocoase stau în sufragerie, pentru că acolo petrecem cel mai mult timp. Există şi mâna Maicii Domnului pe care o putem pune în sufragerie. Se spune că în sufragerie e bine să punem o plantă care atinge tavanul. Feriga rezistă în baie”, a mai spus Lidia Fecioru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private