marți, iunie 28, 2022

Bananele sunt unul dintre cele mai populare fructe din lume. Sunt foarte hrănitoare, au un gust dulce minunat și servesc ca ingredient principal în multe rețete.

Bananele sunt chiar folosite pentru a face un ceai relaxant, după cum ne va învăța în cele ce urmează Lidia Fecioru.

Acest articol trece în revistă ceaiul de banane, inclusiv nutriția, beneficiile pentru sănătate și modul de preparare al acestuia.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

„Am pregătit un leac şi vreau să îl notaţi repede.

Întâi ingredientele:

  • un litru de apă;
  • două banane tăiate rondele cu coajă cu tot;
  • două beţişoare de scorţişoară.

Se pune apa la fiert cu scorţişoara. De ce luăm scorţişoara sub formă de beţişoare? Pentru că este naturală, nu este măcinată şi nu are niciun adaos în ea.

Se pun la fiert, se fierbe apa cu scorţişoara, iar în momentul în care a fiert se adaugă aceste două banane. Se pot pune inclusiv acele banane răscoapte, care sunt mai negricioase.

Putem scoate coaja pentru că noi o să bem această soluţie. Se pune la fiert şi doar se dă într-un clocot. Dăm drumul la banane după ce a fiert un pic scorţişoara şi doar ca să intre într-un clocot. După care amestecăm pentru că ea se dizvolvă şi se face ca un un fel de supă.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Banana are magneziu, calciu şi fosfor. Scorţişoara ajută pe cei care au probleme cu memoria (Alzheimer, Parkinson şi aşa mai departe), inclusiv pentru un somn foarte bun, reglează într-un fel hormonii pentru femeile sau bărbaţii care nu pot avea copii”, a explicat Lidia Fecioru într-o intervenție la Antena3.

Ce este ceaiul de banane?

Ceaiul de banane se face prin fierberea unei banane întregi în apă fierbinte, apoi îndepărtarea acesteia și băutul lichidului rămas.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Se poate face cu sau fara coaja, in functie de preferinte. Dacă este făcută cu coajă, de obicei se numește ceai de coajă de banană.

Deoarece ceaiul din coajă de banană durează mai mult pentru a se prepara din cauza conținutului său ridicat de fibre, mulți oameni aleg să omită coaja.

Majoritatea oamenilor beau acest ceai infuzat cu banane cu un strop de scorțișoară sau miere pentru a-i îmbunătăți aroma. În cele din urmă, este cel mai des savurat noaptea pentru a ajuta somnul.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Nutrienții ceaiului de banane

Informațiile detaliate despre nutriție pentru ceaiul de banane nu sunt disponibile.

Totuși, deoarece folosește banane întregi și apă, probabil că conține niște nutrienți solubili în apă care se găsesc în banane, cum ar fi vitamina B6, potasiu, magneziu, mangan și cupru.

Deoarece majoritatea oamenilor aruncă banana după preparare, ceaiul de banane nu este o sursă substanțială de calorii.

Te-ar mai interesa: Gel injectabil ce poate „lipi” fisurile coloanei v...

Deși înmuierea bananelor eliberează unii nutrienți, cum ar fi vitamina B6 și potasiu, nu veți obține la fel de mult ca ați obține din consumul întregului fruct. Timpi mai lungi de macerare pot crește concentrația de nutrienți din ceai.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private