luni, august 8, 2022

Cine nu poate consuma scorțișoară? Scorțișoara este un condiment asociat cu gastronomia, dar și cu proprietăți medicinale.

Cu toate acestea, te-ai întrebat vreodată cine nu poate consuma scorțișoară? Cunoașteți răspunsul, precum și riscurile pentru sănătate.

Ce ar mai fi budinca de orez, rulourile cu scorțișoară sau prăjiturile fără acea atingere dulce și condimentată a acestui condiment? De asemenea, scortisoara este un aliat excelent in zilele reci si ajuta la combaterea colicilor, a durerilor de stomac si a altor afectiuni… Dar sunt cateva detalii pe care nu le stie toata lumea.

Te-ar mai interesa: Băuturi care scad colesterolul. Include-le în diet...

Care sunt beneficiile scorțișoarei?

Obținută din scoarța unei familii de copaci, scorțișoara a fost folosită ca condiment de mii de ani, pe lângă utilizarea îndelungată în medicina tradițională și, mai recent, asociată cu beneficii pentru diabet și alte afecțiuni, după cum explică National Institutes of Sănătate.

Deși nu există suficiente dovezi cu privire la unele dintre beneficiile sale și nu este în întregime clar ce tip de scorțișoară le concentrează cel mai bine, i s-a atribuit o capacitate antiinflamatoare, antioxidantă și antimicrobiană, motiv pentru care este folosită pentru combaterea tulburărilor gastrointestinale.

Te-ar mai interesa: Alimentul comun care reduce riscul de deces. Nutri...

Substanța căreia îi sunt asociate cele mai multe efecte asupra sănătății și metabolismului este cinamaldehida, responsabilă pentru mirosul și gustul distinctiv. Apropo, iese în evidență puterea sa antioxidantă, prezentă în polifenolii săi.

De asemenea, se crede că poate ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor datorită puterii sale antiinflamatorii, pe lângă faptul că este asociat cu o scădere a nivelurilor de colesterol total, colesterol rău și trigliceride, după cum subliniază Clinica Cleveland.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună legumă pentru un ficat sănătos. Medic...

În sfârșit, beneficiul său în reducerea nivelului de zahăr din sânge a fost studiat de ani de zile, cu rezultate pozitive. Oricum, in nici un caz nu inlocuieste tratamentul medical si trebuie consumată cu grija, intrucat scortisoara de tip cassia (cea mai comuna), are un compus care poate fi toxic in cantitati mari.


Cine nu poate consuma scorțișoară?

În general, scorțișoara este considerată sigură atunci când este consumată în cantități moderate, precum cele folosite în deserturi sau preparate. Cu toate acestea, folosită în ceaiuri sau suplimente, este important să nu se depășească o anumită doză; La fel, există unele contraindicații și în cazul anumitor persoane, care nu ar trebui să consume scorțișoară.

Te-ar mai interesa: Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE...

În primul rând, după cum explică Baza de date cu informații despre medicamente, sunt persoanele alergice la scorțișoară sau mirodenii similare.

Pe de altă parte, deși este considerat sigur ca ingredient alimentar, utilizarea sa medicinală în timpul sarcinii este de obicei contraindicată, deoarece este asociată cu capacitatea de a provoca menstruația, motiv pentru care se recomandă consultarea medicului dumneavoastră.

Te-ar mai interesa: Dureri de spate intolerabile? ACESTE exerciții pot...

De asemenea, dacă suferiți de hipoglicemie sau luați medicamente hipoglicemiante, de exemplu, pentru tratamentul diabetului zaharat, trebuie să aveți grijă când o consumați, deoarece ar putea crește nivelul scăzut de zahăr din sânge.

Dacă sunteți pe punctul de a suferi o intervenție chirurgicală, se recomandă și suspendarea utilizării acesteia ca supliment, cu cel puțin 2 săptămâni înainte, deoarece acest efect asupra nivelului de zahăr poate altera controlul în timpul și după operație.

In caz de afectiuni hepatice, site-ul specializat WebMed recomanda sa nu depasiti cantitatile de scortisoara pe care le-ati consuma la o masa, intrucat scortisoara contine o substanta care poate afecta ficatul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private