Sari la conținut

Lipsa de magneziu: 10 semne pe care corpul ți le trimite în moduri extrem de dureroase

Beneficiile magneziului
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cat timp se ia suplimentul

Lipsa de magneziu: Magneziul este extrem de important pentru funcționarea sistemelor nervos, cardiovascular, respirator și digestiv.

Acest mineral susține conducerea impulsurilor în fibrele nervoase și musculare și servește, de asemenea, ca relaxant muscular natural pentru mușchii scheletului și musculatura organelor interne.

Magneziul este unul dintre cele mai subestimate minerale, dar este implicat în literalmente sute de funcții ale corpului tău, de la relaxarea mușchilor răniți până la ameliorarea anxietății, deși nu este la fel de discutat ca alte vitamine și minerale. 

Antrenorul de nutriție holistică Andrea Moss de la Moss Wellness din New York City spune că deficiențele de magneziu sunt un accent atât de mare în practica ei, deoarece nutriționiștii văd efectele atât de frecvent.

„Atât de mulți clienți de-ai noștri sunt surprinși să audă despre asta, deoarece de obicei nu este discutat de medicii lor”, spune Boden.

Consultați în cele ce urmează cele mai cunoscute simptome ale deficienței de magneziu. Fii atent la asta și corpul tău îți va mulțumi.

Lipsa de magneziu: 1. Urăști legumele

Cea mai frecventă cauză a deficiențelor de magneziu este o dietă lipsită de alimente bogate în magneziu.

„Mulți dintre noi avem deficit de magneziu, deoarece nu mâncăm neapărat suficiente alimente bogate în magneziu”, spune Moss.

Nutriționistul recomandă legume, orez brun, nuci și semințe pentru a ajusta acest lucru. 

2. Cele mai mici lucruri îți pot da bătăi de cap

Dacă îți zvâcnește capul și nu poți să-l scuturi, s-ar putea să vrei să fii testat; durerile de cap sunt unul dintre cele mai frecvente simptome ale deficitului de magneziu. Oamenii au adesea dureri de cap când nivelul lor de magneziu este scăzut.

Lipsa de magneziu: 3. Ești tot rimpul stresat

Simptomele deficitului de magneziu pot să nu fie chiar atât de evidente la început. Cu toate acestea, dacă ești supus mult stresului, corpul tău va reacționa chimic și nivelul de magneziu poate fi afectat.

„De asemenea, stresul ne poate face mai predispuși la deficiența de magneziu, la fel ca transpirația excesivă de la antrenamente”, spune Moss.

Încearcă să o iei mai ușor, atât mental, cât și fizic, iar corpul tău îți va mulțumi.

4. Adori să mănânci junk food

Înlocuirea fructelor cu dulciuri poate face ravagii asupra nivelului de magneziu.

„Oamenii obișnuiți, sănătoși ar trebui să primească suficient magneziu atâta timp cât mănâncă suficiente fructe, legume și cereale integrale”, spune Monica Auslander, MS, RD, LD/N, fondatoarea Essence Nutrition din Florida.

Puteți observa cum o calitate slabă a dietei poate duce la aceste deficiențe.

Lipsa de magneziu: 5. Nivelurile tale de energie sunt jos

Magneziul ajută la energizarea corpului, așa că dacă nu ai suficientă energie, te vei simți slăbit.

„Magneziul este implicat în cel puțin 300 de reacții chimice diferite din corpul nostru și multe au de-a face cu producția de energie”, spune Alison Boden, MPH, RD, nutriționist în medicină funcțională din California.

„Un semn de magneziu scăzut poate fi o energie scăzută.”

6. Ești constipat

S-ar putea să nu te gândești la nivelurile de magneziu atunci când ești constipat, dar ar trebui.

Auslander spune că oamenii suferă adesea de constipație tocmai atunci când nivelurile lor de magneziu sunt prea scăzute.

Lipsa de magneziu: 7. Ești mai agitat în ultimul timp

Un mic tremurat din când în când s-ar putea să nu pară mare lucru, dar ia-o în serios. Nutriționistul Alyse Levine MS, RD de Nutritionbite din California avertizează că nivelurile cronice scăzute de magneziu pot duce la probleme mai grave, cum ar fi bătăile neregulate ale inimii sau chiar convulsii.

8. Te confrunți cu pierderea osoasă

O mulțime de magneziu este stocată în oase, așa că o deficiență a acestui mineral poate provoca pierderi osoase atunci când nu există suficient magneziu pe o perioadă lungă de timp.

Medicul tău va ști care este cel mai bun plan de tratament pentru tine. Cu toate acestea, asigură-te că știi aceste fapte importante despre luarea unui supliment de magneziu.

Lipsa de magneziu: 9. Ai un nivel scăzut de vitamina D

Când nivelurile scăzute de magneziu conduc la niveluri scăzute de vitamina D, se dezvoltă o întreagă cascadă de probleme.

„Avem nevoie de magneziu pentru a absorbi vitamina D. Prea mult calciu poate reduce absorbția, așa că trebuie să găsim un echilibru între toate aceste vitamine și minerale”, spune Manuel Villacorta MS, dietetician înregistrat și fondator Whole Body Reboot din California.

10. Nu dormi bine

Magneziul poate fi folosit pentru a trata o serie de probleme medicale, inclusiv pentru problemele de somn.

„Dacă pacienților le este greu să se relaxeze, folosim magneziul terapeutic pentru a ajuta cu asta”, spune Boden. „Este un relaxant muscular care poate încetini puțin lucrurile și poate ajuta la somn.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel