Sari la conținut

Dr. ORL-ist Remus Mihalcea: lista afecțiunilor ce pot fi declanșate de aerul condiționat

temperatura pentru noapte
Sursa foto: RETETE SI VEDETE
somn linistit in zile caniculare

În timpul acestor zile călduroase de vară, multe persoane aleg să folosească aerul condiționat pentru a se relaxa. Cu toate acestea, există numeroase mituri cu privire la utilizarea aerului condiționat și la bolile pe care acesta le poate declanșa. Cu această ocazie, medicul specialist ORL, Remus Mihalcea, ne-a elucidat din punct de vedere medical cum ne afectează aerul condiționat și în ce condiții.

Potrivit cadrelor medicale, aerul condiționat nu are impact asupra sănătății noastre dacă nu suferim de nicio afecțiune. Cu toate acestea, o problemă de sănătate existentă, lăsată netratată, poate fi agravată.

Aparatul de aer condiționat trebuie curățat anual pentru a evita declanșarea rinitei alergice din cauza prafului, după cum recomandă specialistul ORL Remus Mihalcea.

 Lista afecțiunilor ce pot fi declanșate de aerul condiționat

„Ce afecţiuni poate declanşa aerul condiţionat!

E caniculă şi lumea se împarte zilele acestea în două categorii. Cei care nu suportă aerul condiţionat şi cei care nu pot trăi fără. Câteva aspecte importante despre aerul condiționat:

▶️ aerul condiţionat este un bun necesar, mai ales pe perioada verii. Trebuie utilizat în toate încăperile în care temperatura depăşeşte valoarea optimă;

▶️ aerul condiţionat nu influenţează viaţa unui om sănătos înt-un mod negativ;

▶️ pacienţii care de obicei au o problemă de sănătate, o sinuzită cronică veche, netratată corespunzător, se poate reactiva în momentul expunerii la aer condiţionat, mai ales când jetul de aer este orientat către faţa omului respectiv;

▶️ aerul condiţionat poate declanşa rinite alergice din cauza prafului. Instalaţia trebuie curăţată anual pentru a împiedica aceste fenomene;

▶️ nasul înfundat poate ascunde o rinită alergică, cronică, până la polipoză nazală sau formaţiuni tumorale;

▶️ anumite afecţiuni declanșate de aerul condiţionat se pot preveni, cum ar fi rinita cronică sau poliploza nazală;

▶️ ”roşul în gât” este un basm popular. Nu înseamnă că dacă bem rece, răcim. Acest “roșu în gât” este de fapt o faringită acută, o inflamaţie a mucoasei faringiene;

▶️ practic, un om sănătos este foarte greu să facă roşu în gât sau amigdalită de la o simplă îngheţată sau o simplă bătură rece”, a explicat, pe pagina de Facebook, dr. Remus Mihalcea, medic ORL.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel