sâmbătă, august 8, 2020

Lista obiceiurilor care previn cancerul. Societatea Americană de luptă împotriva Cancerului a lansat noi obiceiuri și reguli pentru reducerea riscului de cancer.

Actualizarea listei anti-cancer se concentrează pe creșterea activității fizice și pe dezvoltarea unui stil de alimentație sănătos, la fiecare vârstă.

Iată câteva dintre recomandări:

  • Adulții trebuie să facă, săptămânal, între 150 și 300 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată sau 75 până la 150 de minute de activitate fizică de intensitate mare. Realizarea sau depășirea limitei superioare de 300 de minute este optimă;
  • Cel mai bine este să nu bei alcool deloc. Totuși, persoanele care aleg să consume alcool ar trebui să se limiteze la cel mult o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați;
  • Urmați un stil de alimentație sănătos, indifere de vârstă. Acesta trebuie să includă alimente bogate în nutrienți în cantități care ajută la atingerea și menținerea unei greutăți corporale sănătoase, o varietate de legume colorate și leguminoase bogate în fibre (fasole și mazăre), fructe și cereale integrale;
  • Limitați sau eliminați carnea roșie și procesată, băuturile îndulcite cu zahăr, alimentele extrem de procesate și produse din cereale rafinate

Lista obiceiurilor care previn cancerul

Citește și:

„Acest nou ghid anti-cancer continuă să demonstreze că stilul alimentar, nu numite alimente, este important pentru a reduce riscul de cancer și pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate”, a declarat Laura Makaroff, vicepreședintele al Societății Americane de luptă împotriva Cancerului.

„Nu există un singur aliment sau un grup de alimente care să demonstreze o reducere semnificativă a riscului de cancer”, a adăugat. „Dovezile științifice actuale  susțin o abordare centrată către un concept mai holistic în ceea ce privește alimentația.”

Citește și:

„Oamenii mănâncă alimente întregi – nu substanțe nutritive – și dovezile continuă să sugereze că este vorba de modele alimentare sănătoase, care sunt asociate cu un risc redus de cancer, în special cancerul colorectal și de sân”, a spus Makaroff.

Parteneri