vineri, ianuarie 22, 2021
Alecu Carmen
Peste 2,5 milioane de persoane vulnerabile. Lista persoanelor care vor primi gratuit suplimente de vitamina D din ianuarie

Peste 2,5 milioane de persoane vulnerabile din Anglia vor primi suplimente gratuite de vitamina D în această iarnă. Vitamina D, care ajută la menținerea sănătății oaselor, a dinților și a mușchilor, va fi administrată persoanelor care sunt extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic și căminelor de îngrijire.

Pielea produce vitamina D atunci când este expusă la lumina soarelui. Din păcate, însă, în pandemia de coronavirus mult mai mulți oameni decât în ​​mod normal și-au petrecut timpul în interior. Grupurile cele mai expuse riscului sunt rezidenții din casele de îngrijire și persoanele cu afecțiuni grave de sănătate.

Suplimente de vitamina D, oferite de Guvernul din Marea Britanie

Oficialii din domeniul sănătății spun că, chiar și într-o iarnă normală, toată lumea ar trebui să ia 10 micrograme de vitamina D pe zi între octombrie și martie. Cu atât mai important e această suplimentare, din cauza coronavirusului. Guvernele scoțiene și galeze și Agenția de Sănătate Publică din Irlanda de Nord au emis sfaturi similare în timpul carantinei.

Toate casele de îngrijire din Anglia vor primi suficiente suplimente pentru rezidenții lor, spune guvernul, conform bbc.com. Persoanele de pe lista extrem de vulnerabilă din punct de vedere clinic vor primi o scrisoare prin care vor fi invitați să opteze pentru livrarea la domiciliu a unui comprimat de vitamina D. Livrările vor începe în ianuarie și vor acoperi patru luni.

„Vitamina D este importantă pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Sfătuim ca toată lumea, în special persoanele în vârstă, pe cele care nu ies afară și pe cele cu pielea închisă la culoare, să ia în fiecare zi un supliment de vitamina D care conține 10 micrograme (400 UI). Anul acesta, sfaturile sunt mai importante ca oricând, deoarece mai mulți oameni petrec mai mult timp în interior. Motiv pentru care guvernul va ajuta persoanele extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic să obțină vitamina D”, a declarat dr. Alison Tedstone, nutriționist șef la Public Health Englan.

Oamenii care pot cumpăra un supliment de vitamina D și încep să le ia acum, înainte de o livrare gratuită, sunt sfătuiți să facă acest lucru.

Lista persoanelor care vor primi gratuit suplimente de vitamina D din ianuarie

Potrivit NHS, persoanele cu risc crescut (extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic) pot prezenta un risc crescut de coronavirus dacă:

 • au fost supuse unui transplant de organe
 • fac chimioterapie sau tratament cu anticorpi pentru cancer, inclusiv imunoterapie
 • au făcut un curs intens de radioterapie (radioterapie radicală) pentru cancerul pulmonar
 • au tratamente specifice pentru cancer care pot afecta sistemul imunitar (cum ar fi inhibitorii protein kinazei sau inhibitorii PARP)
 • au cancer de sânge sau de măduvă osoasă (cum ar fi leucemie, limfom sau mielom)
 • au fost supuse unui transplant de măduvă osoasă sau de celule stem în ultimele 6 luni sau iau în continuare medicamente imunosupresoare
 • medicul le-a spus că au o afecțiune pulmonară severă (cum ar fi fibroza chistică, astm bronșic sever sau BPOC sever)
 • au o afecțiune cu un risc foarte mare de a infectare (cum ar fi SCID sau celula secera)
 • iau medicamente care îi fac mult mai predispuse la infecții (cum ar fi doze mari de steroizi sau medicamente imunosupresoare)
 • au o afecțiune cardiacă gravă și sunt gravide
 • sunteți un adult cu sindrom Down
 • sunteți un adult care face dializă sau are o boală renală severă (stadiul 5)
 • au fost clasificate drept extrem de vulnerabile din punct de vedere clinic pe termen lung, pe baza analizei clinice și a unei evaluări a nevoilor respectivelor persoane