Sari la conținut

Adăugați vitamina D în pâine și lapte pentru a ajuta la combaterea Covid! Apelul oamenilor de știință britanici către autorități

lapte și paine
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei
Alimente care ne mențin vitaminele in corp

Adăugați vitamina D în pâine și lapte pentru a ajuta la combaterea Covid! Apelul oamenilor de știință britanici către autorități.

Specialiştii în sănătate din Marea Britanie atrag atenţia cu privire la deficiența de vitamina D de care suferă aproape jumătate din populaţia ţării. Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D în organism, specialiştii recomandă suplimentele din septembrie până în martie.

Medicii din Marea Britanie încearcă să găsească soluții pentru a stopa infectarea, în contextul creșterii accelerate a cazurilor de COVID-19. Un grup de cercetători din Regat solicită guvernului să încurajeze suplimentarea cu vitamina D în produsele alimentare obișnuite, cum ar fi pâinea și laptele. Aceștia susțin că vitamina D poate ajuta la combaterea pandemiei coronavirusului.

Dr. Gareth Davies, cercetător medical independent, se numără printre un grup de oameni de știință care investighează de luni întregi rolul vitaminei D în prevenirea COVID-19. Conform theguardian.com, Davies îi îndeamnă pe oficiali să ia măsuri.

Deficitul de vitamina D ar putea fi un factor al cazurilor severe de COVID-19

Marea Britanie se confruntă în prezent cu un număr tot mai mare de infecții. Jumătate din populația Marii Britanii poate avea deficit de vitamina D. Cercetările sugerează că deficitul de vitamina D ar putea fi un factor al cazurilor severe de COVID-19.

Corpul uman produce în mod natural vitamina D ca răspuns la lumina soarelui. De asemenea, vitamina D se găsește, în mod natural, în alimente precum peștele gras și gălbenușurile de ou.

Dr. Gareth Davies a recomandat anterior ca fiecare adult să primească 4.000 UI de vitamina D pe zi. Este vorba de o cantitate de 10 ori mai mare decât doza actuală recomandată de oficialii din domeniul sănătății. Dovezi extinse leagă vitamina D adecvată de rezultate mai bune ale coronavirusului

Vitamina D, o problemă globală

Un alt studiu publicat luna trecută a constatat că pacienții cu coronavirus cărora li s-a administrat o cantitate mai mare de vitamina D au avut semnificativ mai puține șanse să aibă nevoie de terapie intensivă. De asemenea, niciunul dintre ei nu a murit. Acest lucru indică faptul că vitamina D ar putea reduce severitatea infecției cu COVID-19 și ar reduce riscul de complicații, au spus cercetătorii. Și un alt studiu a constatat că persoanele cu deficit de vitamina D au fost de două ori mai susceptibile de a fi infectate.

Există tot mai multe dovezi în ceea ce privește vitamina D și infecția cu coronavirus este promițător. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege mai bine modul în care vitamina D ar putea juca un rol în prevenirea infecției sau pentru a ajuta la vindecarea pacienților.

Cercetările au arătat, de asemenea, că deficiența de vitamina D este o problemă globală care poate provoca probleme grave de sănătate, inclusiv oasele slăbite și un sistem imunitar scăzut. După cum au spus cercetători precum Davies, întărirea alimentelor obișnuite precum laptele și pâinea poate ajuta.

Vitamina D în pâine și lapte

În țările care deja fortifică laptele, inclusiv Statele Unite, Canada și Finlanda, rezidenții primesc o cantitate semnificativă din vitamina D zilnică din aceste produse, potrivit cercetărilor.

În SUA, aproape tot laptele comercial este îmbogățit cu vitamina D, încă din anii 1930. Cu și așa, mulți americani nu primesc suficientă vitamina D, potrivit datelor. Aceasta a făcut ca oficialii din domeniul sănătății, cum ar fi dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, să recomande suplimentarea vitaminei D, mai ales în timpul iernii, când mai puțini oameni își petrec timpul în aer liber, la soare.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel