Sari la conținut

Lista spitalelor din România care pot primi răniți din Ucraina

holurile spitalului
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Spitalele rîn pragul colapsului

În urma cu puțin timp, Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, a susținut o conferință de presă cu privire la măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare în România. Cu această ocazie, ministrul a adus în discuție și situația răniților din războiul din Ucraina.

Alexandru Rafila a anunțat că România are 3152 de paturi disponibile pentru persoanele rănite care vin din Ucraina.

Majoritatea paturilor sunt disponibile chiar în județele de graniță cu Ucraina.

„Am inventariat lista spitalelor și a locurilor pentru fiecare specialitate în care ar putea să fie tratate persoanele rănite în Ucraina.

Am identificat un număr de 3.152 de paturi disponibile”, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Sursa: Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății a precizat în conferința de presă susținută în cursul acestei dimineți că spitalele menționate vor trata pacienții din Ucraina, indiferent de statutul lor, că sunt persoane civile sau militare.

”Sistemul de sănătate public de sănătate din România este la dispoziția răniților din Ucraina.

Remarcați un număr mare de paturi alocate în județe care fac graniță cu Ucraina – Satu Mare 276, Maramureș – 141, Suceava – 101, Iași – 120, Vaslui – 256.

Deci un număr mare de paturi în județele de graniță cu Ucraina și, bineînțeles, în centrele universitare, Bucureștiul având peste 570 de paturi alocate acestei categorii”, conchide Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.