duminică, mai 31, 2020

Pe 2 mai, începând cu ora 12.00, în cadrul interviului LiveDoc, de pe pagina de Facebook Doctorul Zilei, aflăm mai multe informații despre tulburările de spectru autist și despre cele mai bune terapii, de la Anca Dumitrescu, primul specialist în terapia comportamentală aplicată (ABA), din Romania.

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerata drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei. Autismul este tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburarilor autismului/autiste sau de tulburari pervazive de dezvoltare.

Citește și:

Aceste tulburari prezinta o larga varietate de manifestari, presupuse a fi rezultatul unor disfunctionalitati de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice. Cauzele specifice sunt inca necunoscute.

Persoana care prezinta tulburari pervazive de dezvoltare de­monstreaza dificultati in mai multe arii de dezvoltare si nu doar in  anumite segmente specifice, iar efectele produse de dificultatile dintr-o anumita arie au efecte negative asupra dezvoltarii altor zone, rezultatul fiind un grup complex de caracteristici si trasaturi.

Citește și:

Autismul este prezent inca de la nastere si se pastreaza pe durata intregii vieti.

Parteneri