joi, ianuarie 20, 2022

Joi, 14 iunie, vă invităm pe pagina noastră de Facebook Doctorul Zilei, la o discuție despre sănătatea pielii și cum prevenim cancerul de piele, cu medicul dermatolog Michael Russu.

Vara este la început și sezonul concediilor stă să înceapă. Cu mic, cu mare, vom merge cu toții la plajă, fie la mare, fie la munte.

Numărul cazurilor de cancer de piele a început să crească alarmant! Acest fapt se cauzează expunerii prelungite a populației la factorii cancerigeni, lipsei de informare și educație a populației și lipsei unui program național de screening al cancerelor cutanate în general și a melanomului în special.

Te-ar mai interesa: Medicul Adrian Marinescu anunță sfârșitul pandemie...

Este foarte important să știm cum ne ferim de toți factorii care pot conduce la dezvoltarea unui cancer de piele.

În România, potrivit statisticilor oficiale, incidența cancerului de piele era în 2012 de 4,5%000 de locuitori cu mult sub media Uniunii Europene de 13 %000 de locuitori. În schimb, rata mortalității prin cancer cutanat era de 1,7 %000 de locuitori în România față de doar 2,2%000 de locuitori în Uniunea Europeană.

Procentul pacienților decedați cu cancer de piele din totalul pacienților diagnosticați în ultimii 5 ani este de 9,8% în România față de 4,8% în Uniunea Europeană. Toate aceste cifre demonstrează că în România cancerul de piele este subdiagnosticat și depistat cu precădere în formele avansate de boală.

Te-ar mai interesa: Revoltă la Spitalul de Oncologie din Timișoara. Bo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private