Locul din România unde se găsește „elxirul-negru”: un adevărat miracol pentru sănătate

“Elixirul negru” este nămolul care ajută în tratamentele de recuperare, dar și pentru a trata răceala sau pentru a întări imunitatea. Cei care ajung la Sanatoriul Balnear Techirghiol pot urma un tratament cu nămol, care ajută la vindecarea anumitor afecțiuni.

Cu toţii am auzit despre efectele terapeutice miraculoase ale nămolului “minune” de Techirghiol, despre legendă bătrânului Techir, olog şi orb, care, împreună cu măgarul sau plin de răni, s-au vindecat miraculos după scăldarea în lacul Techirghiol.

Dar poate nu ştiaţi că utilizarea nămolului că factor terapeutic are un efect cunoscut de mii de ani, fiind unul din cele mai vechi tratamente folosite încă din Egiptul antic. Legendă este susţinută de un mare adevăr, tratamentul cu nămol trecând cu succes de cea mai grea proba, cea a timpului. Astfel că de sute de ani, localnici şi oameni veniţi de pretutindeni au beneficiat de efectele tămăduitoare ale nămolului de Techirghiol, uitând de dureri reumatice, afecţiuni ale pielii sau oboseală de zi cu zi.

Beneficiile pentru sănătate ale elixirurlui negru de la Techirghiol

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Nămolul sapropelic conține substanțe precum siliciu, sulf, fier și alte minerale, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la tratarea problemelor de piele.

Nămolul sapropelic de Techirghiol are efecte benefice asupra sănătății, prin îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar, detoxifierea organismului și chiar reducerea stresului.

Trateaza reumatismul cronic, osteoartritele, artrita, dureri ale ligamentelor musculare, suferinte ale incheieturilor, eczeme, psoriazis, boli neuro-dermatice, acnee, dureri de cap, nevralgii, stres, insomnie. Mai mult decat atat, curata in profunzime pielea minimalizand aparitia ridurilor, revitalizand complexul la nivelul tesuturilor, eliminand toxinele, indepartand grasimile, reduce aparitia celulitei, purifica, catifeleaza si readuce culoare si stralucire pielii.

Stimuleaza sistemul imunitar, accelereaza metabolismul, indeparteaza excesul de apa din corp dand senzatia de usurare, reduce oboseala, relaxeaza corpul si mintea, creste senzatia de confort, este tonifiant, amelioreaza durerile provocate de accidentari anterioare, precum si cele provocate de reumatism sau imobilitate musculara.

“Terapia cu nămol se poate efectua atât ca baie generală cu nămol, cât şi împachetări dar şi terapie locală”, a explicat Liliana Stanciu, medic, pentru Observator News.

 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

3 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

4 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

5 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

5 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

6 ore ago

Citeste si: