Sari la conținut

Locul din România unde se găsește „elxirul-negru”: un adevărat miracol pentru sănătate

Sursă foto: Sanconfid

“Elixirul negru” este nămolul care ajută în tratamentele de recuperare, dar și pentru a trata răceala sau pentru a întări imunitatea. Cei care ajung la Sanatoriul Balnear Techirghiol pot urma un tratament cu nămol, care ajută la vindecarea anumitor afecțiuni.

Cu toţii am auzit despre efectele terapeutice miraculoase ale nămolului “minune” de Techirghiol, despre legendă bătrânului Techir, olog şi orb, care, împreună cu măgarul sau plin de răni, s-au vindecat miraculos după scăldarea în lacul Techirghiol.

Dar poate nu ştiaţi că utilizarea nămolului că factor terapeutic are un efect cunoscut de mii de ani, fiind unul din cele mai vechi tratamente folosite încă din Egiptul antic. Legendă este susţinută de un mare adevăr, tratamentul cu nămol trecând cu succes de cea mai grea proba, cea a timpului. Astfel că de sute de ani, localnici şi oameni veniţi de pretutindeni au beneficiat de efectele tămăduitoare ale nămolului de Techirghiol, uitând de dureri reumatice, afecţiuni ale pielii sau oboseală de zi cu zi.

Beneficiile pentru sănătate ale elixirurlui negru de la Techirghiol

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Nămolul sapropelic conține substanțe precum siliciu, sulf, fier și alte minerale, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la tratarea problemelor de piele.

Nămolul sapropelic de Techirghiol are efecte benefice asupra sănătății, prin îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar, detoxifierea organismului și chiar reducerea stresului.

Trateaza reumatismul cronic, osteoartritele, artrita, dureri ale ligamentelor musculare, suferinte ale incheieturilor, eczeme, psoriazis, boli neuro-dermatice, acnee, dureri de cap, nevralgii, stres, insomnie. Mai mult decat atat, curata in profunzime pielea minimalizand aparitia ridurilor, revitalizand complexul la nivelul tesuturilor, eliminand toxinele, indepartand grasimile, reduce aparitia celulitei, purifica, catifeleaza si readuce culoare si stralucire pielii.

Stimuleaza sistemul imunitar, accelereaza metabolismul, indeparteaza excesul de apa din corp dand senzatia de usurare, reduce oboseala, relaxeaza corpul si mintea, creste senzatia de confort, este tonifiant, amelioreaza durerile provocate de accidentari anterioare, precum si cele provocate de reumatism sau imobilitate musculara.

“Terapia cu nămol se poate efectua atât ca baie generală cu nămol, cât şi împachetări dar şi terapie locală”, a explicat Liliana Stanciu, medic, pentru Observator News.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel