Sari la conținut

Locul unic din România asaltat de turiști, datorită izvoarelor termale. „Au venit oameni în cârje și au plecat fără ele”

Ocna Șugatag din Maramureș
Sursa foto: locuridinromania.ro
Baile termale de la Ocna Șugatag

Locul unic din România asaltat de turiști, datorită izvoarelor termale. România are o treime din izvoarele termale și minerale din Europa, iar printre ele se numără și Băile Termale de la Ocna Șugatag, despre care se spune că sunt unice în România datorită proprietăților apei.

Deși Maramureşul este simbolizat în mod obişnuit prin satul tradiţional, obiceiurile bine păstrate sau portul popular original, oamenii locului pot fi acum percepuţi şi prin oferta turistică extrem de modernă, la care au muncit pentru a atrage străinii.

Ocna Șugatag, băi termale
Sursa foto: ghidul-horeca.ro

Vindecări miraculoase la Ocna Șugatag, locul unic din România

Din cele mai vechi timpuri, oamenii din Ocna Șugatag, județul Maramureș, s-au ocupat cu exploatarea sării. După 1800, locul a devenit cunoscut în întreaga lume, când localnicii au descoperit și proprietățile apei, despre care se spune că este vindecătoare.

Se spune că apele din Ocna Șugatag pot vindeca orice problemă de sănătate, de la cele neurologice până la cele ginecologice.

Specialiștii spun că izvoarele termale de la Ocna Șugatag sunt unice pentru că apa are o concentrație de sare de 119 g/l. Apa sărata este extrasă dintr-o mină situată la 200 de metri adâncime, este pompată și mai apoi ajunge în stațiune, cu ajutorul unei conducte.

Și nu doar proprietățile apei pot face minuni, ci și temperatura ridicată, mai exact 37 de grade Celsius.

Un alt lucru care face locul să fie unic în România este aerul curat. Fiind situată într-o depresiune intramontană, temperaturile sunt mai scăzute chiar și vara, iar aerul este răcoritor inclusiv în sezonul cald.

Este și motivul pentru care în acest loc pot fi tratate și afecțiuni respiratorii, contribuind la relaxarea organismului. Cei care vin anual în acest loc caută vindecare pentru mai multe afecțiuni, cele mai des întâlnite fiind cele reumatice.

Medicii recomandă băile cu apă sărată, asta pentru că pot contribuie la tratarea acestor boli, dar are efecte și în cazul altor afecțiuni, cum ar fi cele ale pielii.

Într-un astfel de loc ajung și cei care au afecțiuni posttraumatice. Cu toate acestea, băile cu apă sărată nu sunt indicate persoanelor însărcinate, cei care au probleme cronice sau cu tensiunea.

Recomandări terapeutice

Astfel, prin intermediul electroterapiei, hidroterapiei, termoterapiei, masajului medical și al altor metode moderne de tratament se tratează:

  • afecțiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze și poliartroze);
  • afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze, periartrită scapulohumerală);
  • afecțiuni post-traumatice;
  • afecțiuni neurologice periferice (pareze ușoare, sechele după polineuropatii);
  • afecțiuni ginecologice.

Ocna Sugatag pune la dispozitia turistilor cluburi, bazine acoperite, plaje, parcuri, spatii comerciale si, nu in ultimul rand, baze de tratament moderne.

Apele din Ocna Șugatag echivalează cu sarea de Himalaya

Stațiunea balneară Ocna Şugatag propune un pachet turistic în ton cu vremurile noi. Primarul comunei se laudă cu calitățile antreprenoriale ale concetățenilor săi.

„Am gândit aici un traseu pe cinci zile, pentru că atât ţine o excursie. Epicentrul este la Ocna Şugatag, unde sunt 36 de pensiuni, iar 18 au piscine sau saune. Dacă e iarnă, mergem la Cavnic la schi. Seara ne întoarcem la piscină, ne refacem, iar a doua zi se poate merge din nou la Cavnic sau într-o altă direcţie“, explică Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Şugatag, potrivit Adevărul.

Un investitor a pus pe picioare, cu fonduri europene, o mică fabrica, cu o cifră de afaceri de 123.000 de euro. Oamenii pot găsi aici o gamă largă de leacuri naturiste cu apă sărată.

„M-am gândit ca pacienţii turişti care trec prin staţiune să continue tratamentul început cu apa salină care este darul lui Dumnezeu pentru noi. M-au motivat pacienţii care au venit în cârje aici şi au plecat fără ele”, a explicat  Gheorghe Țibuleac, farmacist, potrivit stirileprotv.ro.

Primarul comunei a aflat că apele din Ocna Șugatag au calități care echivalează cu sarea din Hymalaia.

„Au venit nişte cetăţeni din Germania care au luat 10 litri de apă şi după analize au ajuns la concluzii deosebite, calităţile echivalează cu sarea din Himalaya. O să încercăm să dăm o față acestei staţiuni, să atragem cât mai multă lume, chit că suntem plini”, a mai spus Mihai Ivaszuk.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: