Sari la conținut

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Ocna Șugatag din Maramureș
Sursa foto: locuridinromania.ro
Baile termale de la Ocna Șugatag

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice care ademenesc turiști din întreaga lume. În plus, țara noastră deține o treime din izvoarele termale și minerale din Europa. Dintre cele mai renumite locuri care se remarcă prin proprietățile deosebite ale apelor lor se numără Băile Termale Ocna Șugatag.

Satele cu tradiții din Maramureș aduc turiști din întreaga lume, obiceiurile bine conservate și costumele populare originale reprezentând câteva dintre simbolurile locului. Totodată, această zonă are și alte atracții.

Perla izvoarelor termale din România se află în Maramureș

Din cele mai vechi timpuri, Ocna Șugatag din județul Maramureș este celebră pentru exploatarea sării. În plus, după 1800, acest loc a devenit și mai faimos atunci când localnicii au descoperit calitățile curative ale apei din această zonă. Despre apele de la Ocna Șugatag se zice că pot trata orice probleme de sănătate, de la cele neurologice până la cele ginecologice.

În opinia experților, apele termale de la Ocna Șugatag au un caracter unic, întrucât apa are o concentrație de sare de 119 g/l. Apele sărate sunt extrase dintr-o mină aflată la o adâncime de 200 de metri. Este pompată și adusă prin conducte până la stațiunea balneară. Și temperatura ridicată a apei, 37 de grade Celsius, are efecte benefice pentru sănătate.

Potrivit Cancan, Ocna Șugatag se găsește într-o depresiune intramontană, astfel încât aerul este extrem de curat și răcoros chiar și în verile fierbinți. Acest lucru face ca locul să fie perfect pentru tratarea afecțiunilor aparatului respirator. Totuși, cei mai mulți turiști vin la Ocna Șugatag în special pentru bolile reumatice. De asemenea, apa sărată are efecte pozitive și asupra problemelor de la nivelul pielii, dar și asupra persoanelor cu afecțiuni posttraumatice. Cu toate acestea, băile cu apă sărată nu sunt recomandate femeilor însărcinate și nici persoanelor cu probleme cronicizate sau cu tensiune arterială.

statiuni balneare
sursa foto: facebook Primaria Ocna Sugatag Maramures

Ce afecțiuni se pot trata la Ocna Șugatag

Pentru a le trata, sunt utilizate electroterapie, hidroterapie, termoterapie, masaj medical și multe alte metode moderne de tratament:

  • boli reumatice degenerative (spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroză și poliartroză);
  • afecțiuni reumatice articulare (tendinoză, tendomioză, tendoperiostită, periartrită scapulo-humerală)
  • afecțiuni posttraumatice;
  • afecțiuni neurologice periferice (pareze ușoare, sechele ale polineuropatiilor);
  • tulburări ginecologice.

În Ocna Șugatag nu lipsesc centrele de tratament moderne, cluburile, piscinele acoperite, plajele, parcurile și zonele comerciale, care atrag ca un magnet turiștii din întreaga lume.

Primarul orașului Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk, susține că în ultimii ani au fost realizate multe investiții, lucru care a crescut gradul de confort al turiștilor care vin în acest loc. Mai mult, primarul a mai aflat de la turiști din Germania că apele din Ocna Șugatag au calități echivalente cu sarea de Himalaya.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel