Sari la conținut

Locurile din România unde purtarea măștii devine OBLIGATORIE. Ce alte măsuri restrictive devin obligatorii

masca obligatorie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Masca obligatorie, pe măsură ce cazurile de COVID cresc

Purtarea măștii devine obligatorie. Creșterea numărului de cazuri de COVID, viroze și gripă a determinat mai multe spitale din țară să reintroducă măsura purtării măștii de protecție.

Astfel, la Satu Mare, Spitalul Județean reintroduce începând chiar de azi, vineri,12 ianuarie, obligativitatea purtării măștii chirurgicale din cauza cazurilor tot mai multe de viroze, gripă și Covid-19.

Mai mult, conducerea spitalului a redus și timpul pentru vizite, iar fiecare pacient va putea avea doar un singur vizitator, relatează presa locală.

Purtarea măștii devine OBLIGATORIE, chiar de azi

Potrivit unui comunicat transmis de conducerea Spitalului Județean Satu Mare, în contextul epidemiologic actual privitor la cazurile de viroze cu transmitere aerogenă, la nivelul unităților medicale din Satu Mare se impun următoarele reguli:

  • purtarea măștii de protecție de către întreg personalul medico-sanitar și de către aparținători, în momentul intrării în toate locațiile SJUSM, inclusiv în Ambulatoriul de specialitate;
  • pacienții și aparținătorii care se prezintă la consultație sau internare vor purta mască;
  • vizitele aparținătorilor la bolnavi în SJUSM se vor rezuma la o singură persoană pentru fiecare pacient;
  • timpul de vizitare se reduce pe durata a 10 minute pentru fiecare vizitator în intervarul de o oră între 16:00-17:00 zilnic; Cu excepția :
  • A.T.I. zilnic în interval orar 11:00-12:00;
  • Secția Neonatologie Compartimentul Terapie Intensivă Neonatal și Prematuri zilnic în intervalul orar 11:00-12:00.

Pentru următoarele secții cu risc: Neonatologie, Obstetrică, Pediatrie vizitatorii sunt admiși doar în spațiile destinate.

Măsura va intra în vigoare începând cu data 12.01.2024.

Vizitele la pacienții de la Boli Ingecțioase, Pneumologie și Pediatrie sunt sistate

Și Spitalul Județean Bistrița-Năsăud a luat măsuri pentru a preveni extinderea cazurilor de infecții respiratorii.

Începând de joi, toate vizitele la pacienții internați în secțiile Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie au fost sistate. Și aici masca chirurgicală redevine obligatorie.

„Unitatea medicală precizează că este obligatorie purtarea măștii de protecție facială pe tot parcursul vizitei în spital. Suplimentar, în funcție de patologia pacientului vizitat, la îndrumarea personalului medical, echipamentul de protecție poate fi mai mult decât masca facială.

De asemenea, potrivit prevederilor legale, este interzisă vizitarea pacienților de către aparținătorii care prezintă semne clinice de infecții acute, motiv pentru care aceștia sunt rugați să evite vizitele la patul bolnavului, pentru a preveni transmiterea infecţiilor”, au transmis reprezentanii Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel