sâmbătă, octombrie 24, 2020

Stimulează creierul această activitate catalogată de multe persoane ca fiind extrem de plăcută și relaxantă. Cum vi se pare teoria?

Un om de știință absolvent al Universității Yale a publicat o carte care se intitulează ”Neuro-oenologia: Cum creierul creează gustul vinului”. Gordon Shepherd susține în acest material că degustarea de vinuri stimulează creierul mai mult decât o problemă complicată de matematică.

Citește și:

Dacă și tu ai rezolvat probleme de trigonometrie în timp ce te delectai cu un pahar cu vin, iar muzica lui Beethoven se auzea în fundal, află că erai mai aproape de Albert Einstein decât te-ai fi gândit.

Practic, această carte stabilește locul onorabil al unui vin recunoscut, al unei etichete apreciate. Nu este un aspect de care doar snobii sunt interesați, ci un lucru foarte real.

Potrivit lui Shepherd, atunci când deguști vinul, antrenezi celulele nervoase mai mult decât oricare altă activitate umană și a explicat cum înșiși pașii cei mai simpli ai degustării sunt mai importanți decât ai crede: ”Nu e ca și cum torni vin în gură și îl lași acolo”, spune Shepherd. Specialistul susține că celulele noastre nervoase sunt acaparate de misiunea degustării vinului și în acele clipe, sunt nevoite să creeze arome. Moleculele din vin nu au gust sau aromă, dar ne stimulează creierul, iar el creează aromele așa cum creează și culorile.

Citește și:

Filozofia oenologului este atipică, dar merită semnalată. Acest articol a apărut prima oară în publicația Food and Wine.

Parteneri--