sâmbătă, iulie 2, 2022

Alergia la ambrozie este declanșată de sensibilitatea la o plantă numită ambrosia artemisiifolia. Aceasta provoacă simptome specifice alergiilor și, de asemenea, poate agrava manifestările unor afecțiuni preexistente, precum astmul bronșic.

Ambrozia este o plantă care provoacă o alergie puternică. Deși majoritatea persoanelor își fac griji numai primăvara, din acest punct de vedere, perioada de polenizare a ambroziei este toamna, până în luna octombrie.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie știut despre PARACETAMOL. Atenție, poat...

Cu atât mai mult, alergia la ambrozie poate declanșa anumite alergii alimentare, un lucru mai puțin cunoscut despre această afecțiune.

Astfel, pentru a evita declanșarea altor alergii, este recomandat să eviți anumite alimente.

Evită aceste alimente dacă ai alergie la ambrozie

Prof. Univ. Dr. Evelina Moraru a explicat, potrivit DC News, cum poate influența alergia la ambrozie declanșarea altor alergii și manifestări digestive.

„Printre manifestările clinice ale alergiei la ambrozie este faptul că pot include şi manifestări digestive. Cum? Pentru că există manifestări clinice încrucişate. Pentru alergia la ambrozie există nişte epitropi comuni, structuri comune ale alergenilor între ambrozia care dă acele manifestări respiratorii şi alte plante sau alimente. De aceea poate apărea alergia alimentară.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind ploșnițele de pat: Cum să ține...

Pe cei alergici la ambrozie trebuie să îi sensibilizezi şi să le spui, tu, ca specialist, ‘atenţie!’, şi să le faci o educaţie a dietei. E o listă întreagă. Nu are voie să consume produse de floarea-soarelui, castraveţi, dovlecei, pepene verde sau galben, banane, miere de albine, uneori şi merele. E dramatic totuşi ce se întâmplă cu ei. Poţi să îi recomanzi un sirop de tuse după ce el vine la tine, ca medic, pentru tuse. Îi recomanzi să se ferească de ambrozie, dar fără să vrei îi dai un sirop de tuse pe bază de miere de albine. Sunt lucruri extrem de nuanţate şi dificil de înţeles pentru unii. Până la urmă tratamentul acestei alergii este ca o reţetă din asta complicată în care trebuie să urmezi toţi paşii”, a explicat prof. univ. dr. Evelina Moraru.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2 iulie: Tauri, aveți parte de o zi speci...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private