duminică, iunie 26, 2022

Lucruri pe care nu le știai despre cafeaua reîncălzită. De mulți ani, medicii și oamenii de știință din toată lumea au încercat să afle orice detaliu legat de consumul de cafea. Însă rar au vorbit despre cafeaua reîncălzită.

Lucruri pe care nu le știai despre cafeaua reîncălzită. „Toate lucrurile bune încep să dispară”

Gustul cafelei se distruge complet când este încălzită la microunde. Deși nu se formează substanțe dăunătoare în timpul procesului de încălzire, oricine a recurs la această metodă va spune că gustul cafelei a devenit acru și amar.

Te-ar mai interesa: Rețetă antistres. Profesorul Vlad Ciurea: Să facem...

Acizi și compuși care abia așteaptă să devină amari atunci când se încălzește cafeaua
Se pare însă că reîncălzirea cafelei scoate la iveală anumiți compuși care o fac să aibă un gust mult mai amar. Experții citați de acest site au explicat cum se întâmplă acest lucru, potrivit Recipes.

Emily Rosenberg, șefa operațiunilor de formare la Stumptown Coffee, a explicat pentru Huffington Post că înainte ca boabele de cafea să fie prăjite, ADN-ul lor este format din acizi și compuși care abia așteaptă să devină amari atunci când se încălzește cafeaua.

Cafeaua verde (neprajită) conține acizi clorogenici, iar procesul de prăjire îi descompune în acid chinic (a cărui aromă poate fi asociată cu chinina din apa tonică) și acid cafeic. În timp ce acidul clorogenic are un gust amar, acidul chinic și acidul cafeic au și ele o aromă amară și astringentă, mult mai pronunțată.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Acidul chinic și acidul cafeic

„Toată cafeaua este amară”, a spus Rosenberg. „Dar în cafeaua proaspăt preparată, există și dulceață și aciditate, care echilibrează amărăciunea, ducând la acea cafea cu un gust delicios.

Când reîncălziți cafeaua, nu faceți decât să încurajați producția de acid chinic și cafeic, oferind cafelei o aromă și mai amară, astringentă și noduroasă”, a spus Rosenberg.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Rol esențial al compușilor volatili

Michael Phillips, directorul Blue Bottle Coffee, a explicat: „Totul se reduce la două cuvinte: compuși volatili. Iar afeaua este plină de ei. Aceștia sunt factorii și care fac ca o ceașcă de cafea prăjită și pregătită corespunzător să aibă un gust și un miros grozave.

Dar, așa cum le este și numele, compușii volatili sunt….volatili. Când reîncălziți cafeaua, toate lucrurile bune încep să dispară, iar componentele mai amare ale cafelei care rămân prin procesul de încălzire se vor simți mai mult”, spune el.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Lucruri pe care nu le știai despre cafeaua reîncălzită. „Toate lucrurile bune încep să dispară”

Există, de asemenea, particule minuscule care plutesc în ceașca de cafea – mai ales dacă ați folosit o presă franceză – care continuă să se infuzeze și să devină mai amare când reîncălziți cafeaua.

Rosenberg a mai spus că o cafea va avea cel mai bun gust dacă este consumată în decurs de o oră sau cel mult 90 de minute de la preparare, indiferent de modul în care este pregătită.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

Sfaturile experților

Sfaturile experților cu privire la acest subiect au variat de la „setați cuptorul cu microunde la 80% putere” până la „încălziți cafeaua încet, la foc mic, pe aragaz”. Dar Rosenberg sugerează ceva mai simplu.

„Probabil că oamenii au deja un termos sau o ceașcă gen termos pentru a avea caldă la birou”, a spus Rosenberg. El spune că această ceașcă poate fi folosită și acasă, păstrând cafeaua caldă mai mult timp și, cel mai important, permițându-i să nu-și schimbe gustul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private