sâmbătă, iulie 2, 2022

Se știe din moși strămoși că puterea gândului poate influența orice. Tocmai din acest motiv am făcut o listă cu lucruri pe care să nu le împărtășești niciodată, pentru a nu atrage emoțiile negative asupra ta.

  1. Lucuri pe care să nu le spui: planurile de viitor. Se spune că dacă îți spui planurile de viitor celor din jur, acestea nu se vor mai îndeplini. Evident, orice idee și plan, are atât puncte slabe, cât și puncte tari, însă oamenii vor avea tendința să se ia de cele slabe pentru a te descuraja.
  2. Faptele de milostenie sunt și ele pe lista lucrurilor care nu spun. Nu trebuie să te lauzi cu fapta bună pe care tocmai ai făcut-o: învață să fii milostiv. Mândria va șterge orice bine pe care l-ai făcut prin milostenia ta.
  3. Al treilea lucru despre care nu trebuie să vorbim o reprezintă nevoinţa noastră. Nu relataţi tuturor despre limitele dvs. în alimentație, somn, rugăciune etc. Asceza fizică aduce foloase dacă este în coordonare cu starea emoțională.
  4. Trebuie să fim discreți și cu curajul și bărbăția noastră. Trebuie să ținem cont de faptul că toți ne confruntăm cu încercări interioare și exterioare și toți avem propriile limitări fizice, psihice și emoționale.
  5. Al cincilea lucru sunt cunoștințele duhovnicești. Acestea au diferite niveluri și trebuie dezvăluite doar la un anumit nivel de pregătire. Principala greșeală a începătorilor este dorința de a împărtăși celorlalţi propria starea duhovnicească, care în loc să le aducă liniște, le aduce tulburare.
  6. Lucruri pe care să nu le spui niciodată: cuvintele urâte pe care le-ați auzit. Puteți să vă murdăriți încălțămintea sau puteți să vă murdăriți conștiința. Dacă veniți acasă și spuneți tot ce ați auzit de la un necioplit pe stradă, nu vă va deosebi de acea persoană care a venit acasă și nu s-a descălțat.
  7. Lucruri pe care să nu le spui niciodată: problemele familiale. Cu cât veți vorbi mai puțin despre problemele care se nasc în sânul familei, cu atât ea va rămâne mai echilibrată și mai puternică. Prin intermediul unei discuții veți putea îndepărta toată energia negativă acumulată în procesul de comunicare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private