Lucruri pe care trebuie să le știe orice femeie. Ce ți se întâmplă după ce împlinești 40 de ani

Lucruri pe care trebuie să le știe orice femeie. Ce ți se întâmplă după ce împlinești 40 de ani
Lucruri pe care trebuie să le știe orice femeie. Ce ți se întâmplă după ce împlinești 40 de ani

Organismul se schimbă dramatic odată cu vârsta. Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le cunoști, ca să nu te ia prin surprindere, după ce vei sufla în cele 40 de lumânări de pe tortul aniversar.

Ce se întâmplă cu o femeie, după ce trece de 40 de ani

În primul rând, nu mai poți slăbi ușor. Înainte, era suficient să renunți o săptămână la porția de pâine și deja apărea minusul pe cântar. După 40 de ani, dacă mănânci 400 de calorii pe zi, abia dacă miști cântarul după o săptămână. Și dacă a doua zi savurezi un sendviș, ai pus tot la loc.

Partea bună este că la 40 de ani, știi ce vrei. Ești un om mult mai hotărât și mai luptător. Nu mai ai atâtea nesiguranțe ca la tinerețe, dar și ridurile sunt vizibile atunci când zâmbești.

Ceva ciudat începe să se întâmple cu mintea ta. Deși funcționa brici, mai descoperi că uiți de ce ai ajuns într-o încăpere, nu mai ții minte adrese și îți vei căuta telefonul prin casă, în timp ce vorbești la telefon. Ceva se întâmplă.

Cauți aprobări. Critica este dezolantă. Conflictul este aproape paralizant. Și cauți ca ceilalți să te aprobe, cu ani în urmă, nici prin cap nu îți trecea să ceri părerea celorlalți atunci când era vorba de decizii personale.

Pielea ta începe să se schimbe. Când te vezi în poze, te gândești că nu cade lumina bine, că umbrele te dezavantajează și începi să studiezi mai atent opțiunile de filtre pe Instagram.

Primul gând care îți vine în minte este că ți-ar fi plăcut să te bucuri mai mult de corpul tău din tinerețe. Că ți-ai fi dorit să fi folosit creme cu factor de protecție solară, de fiecare dată când te-ai expus la soare, scrie Jen Hatmaker, într-un articol pe site-ul Health.

Că ți-ai fi dorit să ai mai multă grijă de zona ochilor, pe care trebuia să o hidratezi mai bine.

Să nu uităm că fericirea vine la orice vârstă și dacă aspectele acestea nu te-au preocupat, e bine să începi de acum.

Să ai grijă de tine, femeie. De sănătate și de frumusețea exterioară și interioară.

O femeie trecută de 40 de ani poate fi nostalgică după coapsele și pielea de la 20 de ani, dar o femeie matură iubește mai bine, râde mai cu poftă, stă dreaptă și știe să savureze plăcerile vieții. Viața reală ne-a mai potolit temerile și aroganța, iar acum suntem cea mai bună versiune a noastră.

Tags: ,
0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox