miercuri, iunie 7, 2023

Din nefericire, lumea medicală din România este din nou în doliu, după dispariția fulgerătoare a medicului ieșean Carmina Schaas.

Sâmbătă, 6 mai, dr. Ioan Figan, un medic pediatru de excepție, s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani.

Plecarea sa lasă în urmă un gol imens, însoțit de o profundă durere și suferință.

A murit doctorul Ioan Figan. Dumnezeu să-l odihnească! - Cluj24.ro

Lumea medicală, din nou în doliu! A murit „medicul copiilor”, la doar 71 de ani

Preşedinte al Casei de Asigurări Cluj şi director al Spital Copii din Cluj-Napoca, dr. Figan și-a dedicat întreaga viață salvării copiilor bolnavi.

Te-ar mai interesa: Testul creierului. Îți arată dacă ai probleme cu m...

Absolvent al UMF „Iuliu Hațieganu”din Cluj-Napoca în anul 1980. A parcurs toate gradele universitare, prin concurs, pană la gradul de conferențiar.

A fost medic primar pediatrie din anul 1996, Doctor în medicină din anul 2000. Activitatea didactică a efectuat-o cu studenții (medicină și stomatologie) din perioada de asistent universitar, ca și stagii clinice, urmate și de cursurii universitare și postuniversitare.

Autor al monografiei „Etiologia actuală a enterocolitelor la copil”, ca unic autor; autor a 7 capitole în volumele de Pediatrie sub redacția Prof. univ. Miu Nicolae, edițiile 1 și 2; autor al unui capitol în Patologia Adolescentului, sub redacția Prof. univ. dr Miu Nicolae; autor a 28 lucrări științifice publicate în reviste în extenso în reviste din țară si patru în reviste din străinătate, potrivit cluj24.ro.

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Lista neop...

***

Dumnezeu să-l odihnească!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private