Sari la conținut

Lumea showbiz-ului zguduită: începe procesul în care Oana Zăvoranu este acuzată de șantaj de Directorul Spitalului Colțea. Acuzații fără precedent

Oana Zavoranu
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Oana Zăvoranu, acuzată că l-ar fi ȘANTAJAT pe managerul Spitalului Colțea

Lumea showbiz-ului zguduită: actrița Oana Zăvoranu a fost trimisă în judecată de către Curtea de Apel București, după ce managerul interimar al Spitalului Colțea, Furtună Ioan Bogdan, i-a făcut plângere penală pentru șantaj.

Potrivit EVZ, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis judecarea cazului în care avocatul Călin Ionuț-Silviu și Oana Zăvoranu sunt implicați. Decizia ÎCCJ este definitivă. Cei doi sunt acuzați de șantaj de către procurorii DNA. Zăvoranu și Călin au făcut contestații împotriva deciziei Curții de Apel București din 20 decembrie 2022.

Detalii soluție: „Respinge, ca nefondate, contestațiile formulate de inculpaţii Călin Ionuţ-Silviu şi Zăvoranu Ioana împotriva încheierii din 20 decembrie 2022, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II-a penală în dosarul nr.4576/2/2022/a1 (1801/2022). Obligă contestatorii – inculpaţi la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu, azi, 2 februarie 2023.”

CAB a hotărât, la finalul anului trecut, începerea procesului, după ce procurorii au constatat că legalitatea sesizării instanței privind rechizitoriul DNA, dar și legalitatea administrării probelor. Instanța din București a decis, tot la finalul anului 2022, și începerea urmării penale în cazul celor doi inculpați. În plus, Oana și avocatul sunt obligați să plătească fiecate câte 200 de lei reprezentând cheltuieli de judecată, se arată în decizia instanței.

Soluția pe scurt: NCH.F/CP/În baza art. 345 Cod proc. pen. cu referire la art. 346 alin. 2 C. proc. pen, respinge ca nefondate solicitările de restituire a cauzei la procuror. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 183 din data de 17 iunie 2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, privind pe inculpa?ii ZAVORANU IOANA si CALIN IONUT SILVIU, precum și legalitatea administrării probelor și efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății. Încheierea este supusă contestaţiei în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 20.12.2022.”

Scandalul de șantaj

Dosarul de șantaj a plecat de la plângerea penală făcută de actualul manager al Spitalului Colțea, doctorul Furtună Ioan Bogdan.

După cum a dezvăluit publicația Click, în perioada 2017 – decembrie 2018, Furtună Ioan Bogdan a fost managerul unei clinici de radiologie pe care Oana Zăvoranu o deține în Capitală.

După ce medicul a demisionat, în urma unor tensiuni cu vedeta, acesta ar fi cerut restituirea unor sume de bani pe care i-ar fi dat împrumut Oanei Zăvoranu.

Vedeta a refuzat și în schimb i-a cerut medicului plata unor pretinse datorii. În caz contrar, Oana Zăvoranu l-a avertizat pe medic că va ieși public să-l denigreze. În poveste s-ar fi implicat și Călin Ionuț Silviu, avocatul clinicii pe care o are Oana Zăvoranu.

„S-a întâmplat totul la sfârşitul anului 2016, fiindu-mi prezentat ca fiind un medic serios, dintr-o familie de medici. Nimic din CV şi aparenţe nu dădea de bănuit. Dispuneam de bani cash şi a început individul să-mi ceară diverse sume de bani la ceas de noapte, pentru a cumpăra diverse aparate pentru clinică.

Când nu am găsit niciun aparat medical în clinica noastră, atunci am descoperit că e ceva putred. Soţul meu a găsit în 2018 nişte facturi falsificate, pe nişte aparate-fantomă.

Avocaţii la care am apelat au înregistrări video şi audio cu momentele în care doctoraşul Furtună se milogeşte la mine. Acest individ este un şmecher, un profitor şi un escroc. Pe unde a fost, a fost dat afară, pentru că a ciordit, pe româneşte”, spunea Oana Zăvoranu, în aprilie 2021, la un post tv.

Oana Zăvoranu, dată în judecată și de fostul manager al clinicii!

În 2021, vedeta TV a fost dată în judecată și de Horia Vlădescu, fostul manager al clinicii de radiologie pe care o deține, pentru neplata facturilor, în valoare de 140 de mii de euro + 155 de mii de lei, bani dați împrumut.

Fostul partener de afaceri al actriței a câștigat în instanța dreptul de a-și recupera banii dați împrumut, Oana Zăvoranu a făcut apel, însă fără câștig de cauză. De altfel, vedeta a fost dată în judecată de mai multe angajate ale clinicii, care s-au plâns că nu și-ar fi primit salariile după ce au fost date afară, ori au demisionat.

Oana Zăvoranu, scandal și cu medicul Marek Vâlcu: „Eu am auzit că trebuie să dau niște bani că să nu se ducă la televizor”

În 2014, medicul Marek Vâlcu a făcut plângere pe numele Oanei Zăvoranu, după ce aceasta l-a denigrat public și l-a acuzat că i-ar fi pus implanturi mamar din cauza cărora viața i-ar fi fost pusă în pericol.

Atunci, medicul a acuzat-o pe vedetă tot de șantaj, iar în acest context a fost realizat un flagrant. Astfel că actrița a fost filmată în timp ce ridica 10.000 de euro de la Marek Valcu, după ce l-a acuzat de malpraxis.

„Oana a primit o serie de informații de la medicul la care a fost care nu au nicio logica medicală. Pentru o persoană care se pricepe cât de cât la medicină știe că așa ceva nu se poate întâmplă. A luat de bun un lucru medical ce nu poate fi demonstrat. Eu nu ma lupt cu nimeni și nu trebuie să arat nimănui nimic. Poate sunt niște războaie la mijloc, dar nu din partea mea. În ultimii trei ani de zile nu știu ce s-a întâmplat cu acești sâni”, a explicat doctorul, în 2014.

„Trebuia să zică în 2011 dacă sunt probleme. Ea nu s-a plâns niciodată. Eu am auzit că trebuie să dau niște bani că să nu se ducă la televizor. Nu a fost vorba de malpraxis. Mi-a arătat și mie niste fotografii care erau făcute pe calculator. Să lăsăm justiția să își facă treaba. Dacă îi va da dreptate, eu o voi despăgubi. Oana mi-a zis că dacă se duce la doua emisiune o să facă rost de banii ăștia. Asta poate să fie proba în dosar. Să nu credeți o femeie care plânge la televizor.”, a spus Marek Valcu la Antena 1.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel