Sari la conținut

Made in Romania! Suplimentul minune pentru sistemul imunitar. „Multe persoane s-au vindecat de afecţiuni ale sistemului respirator”

Made in Romania! Suplimentul minune pentru sistemul imunitar. „Multe persoane s-au vindecat de afecţiuni ale sistemului respirator”

Orostim este cel mai nou supliment alimentar fabricat de Institutul Cantacuzino. A apărut pe piață în decembrie anul trecut și, până în prezent a primit revizii bune din partea mai multor pacienţi cu afecţiuni respiratorii.

Potrivit specialiștilor, Orostim ar urma să ajungă, odată cu creşterea capacităţii de producţie, disponibil pentru achiziţia online sau în farmacii.

„Ştim că face bine. Avem un feedback bun din teren. Multe persoane care l-au luat ne-au spus că s-au vindecat de afecţiuni ale sistemului respirator”, a declarat dr. Cristian Uluitu, şeful secţiei Imunomodulatori de la Institutul Cantacuzino, potrivit Antena 3.

Made in Romania! Suplimentul minune pentru sistemul imunitar

Numele Orostim are legătură cu afecţiunile respiratorii, particula ‘Oro’ semnificând afecţiunile ORL. În trecut, Orostim era încadrat în categoria imunomodulatorilor, medicamente care reglează nivelul de anticorpi din organism. Astăzi, însă, producătorul are voie să spună doar că este un supliment alimentar cu rol în buna funcţionare a sistemului imunitar.

Orostim a fost studiat încă din anii ’70 şi a ieşit pe piaţă în anii ’80 fiind considerat o alternativă, sub formă de capsule, al mult mai cunoscutului Polidin.

În prezent, Orostim se fabrică la Bucureşti, la Institutul Cantacuzino. În trecut, însă, pe când era medicament, se fabrica şi la Iaşi. Încet, încet, s-au închis secţiile de producţie din cauza normelor privind bunele practici de fabricaţie.

Cine poate lua Orostim şi de unde

Orostim conţine 15 bacterii, mai mult decât mai vechiul Polidin. Mai conţine pulbere de orz şi excipienţi: lactoză, celuloză, amidon. Specialiştii de la Cantacuzino au reuşit să elimine prezervantul anti-microbian, ceea ce este un lucru bun, aliniat tendinţelor actuale în ceea ce priveşte produsele farmaceutice.

În prezent Orostim se găseşte doar la farmacia Institutului, urmând să devină mai accesibil pe piaţă odată cu mărirea capacităţii de producţie. Se comercializează în cutii cu capsule de 250 mg pentru adulţi şi de 125 mg pentru copii. Administrarea este simplă: dimineaţa, cu 1/2 de oră înainte de masă, 10 zile pe lună timp de 3 luni.

Orostim nu poate fi administrat persoanelor cu intoleranţă la lactoză şi nici celor care suferă de boli autoimune, TBC etc. Chiar dacă este clasificat drept supliment alimentar, el conţine tulpini bacteriene şi e bine să fie consultat un specialist înainte de administrare.

Orostim şi tratarea COVID

Șeful secţiei Imunomodulatori de la Institutul Cantacuzino atrage atenția că Orostim nu a fost testat pentru Covid-19. Cu toate acestea, specialistul reamintește că acest supliment este excelent „pentru creșterea imunității”.

„Noi ne adresăm strict tulpinilor bacteriene. Despre infecţia cu SARS-CoV-2 nu vă pot spune nimic. În primul rând pentru că nu l-am testat şi apoi, nu ne adresăm acestei afecţiuni. Fiind supliment, nu tratează, nu previne, nu vindecă bolile. Dar persoanele care au COVID şi doresc să îl ia pot încerca, pentru creşterea imunităţii. Noi nu putem spune că este benefic sau că nu este benefic”, a mai spus dr. Uluitu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel