miercuri, ianuarie 26, 2022

Medicament produs la Cantacuzino. Specialiștii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, au reușit, într-un timp foarte scurt, să realizeze un lot experimental pentru un nou produs imunomodulator.

Este vorba despre OROSTIM-HV, un supliment alimentar cu proprietăți biostimulatoare și antioxidante. Acesta conține o combinație dintre o pulbere de extract de orz verde și un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene. Are proprietăți de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

Te-ar mai interesa: Știai că apa îmbuteliată are termen de valabilitat...

”Începând de pe data de doi decembrie, deci nu mâine, poimâine acest medicament poate fi achiziționat din punctul nostru de desfacere de la poarta Institutului,” a declarat premierul Ludovic Orban, prezent la evenimentul de lansare.

Medicament produs la Cantacuzino

În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului urmând să fie pus pe piață la sfărșitul acestui an – începutul anului următor. Acesta se va putea administra în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate, persoanelor de vârsta a treia, în stări cu imunitate scăzută.

Te-ar mai interesa: Pune ceapă în șosete în timp ce dormi și vezi ce s...

”Cu siguranță vom aloca bani pentru a susţine investiţiile la Institutul Cantacuzino atât din bugetul de stat în bugetul Ministerului Apărării, cât şi din fonduri europene. Deja am şi gândit în cadrul priorității stabilite la nivelul Comisiei Europene denumită “Europa inteligentă”, vor fi alocate resurse semnificative pentru cercetare, inovare, dezvoltare și o parte din banii pe care putem să îi obţinem de la Uniunea Europeană vor fi alocaţi și în proiecte de cercetare ale Institutului Cantacuzino,” a adăugat Orban.

Te-ar mai interesa: Veste îmbucurătoare! O nouă șansă la viață pentru ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private