Sari la conținut

MAGIA MATERNITĂŢII: „FRUMOŞI exact aşa cum suntem”. Imagini NUD UIMITOARE | GALERIE FOTO

Silvana Chiujdea

Pornind de la o imagine artistică ce arată imperfecţiunile trupului femeiii după naştere, dar care reliefeză în acelaşi schimb frumuseţea maternităţii, o Jade Beall a fotografiat nud zeci de mame și femei însărcinate în încercarea de a portretiza trupurile lor „aşa cum sunt”, și de a demitiza ideea prin care o femeie trebuie să revină la greunatea şi forma trupului imediat după ce a născut.

Potrivit Daily Mail, fotografa Jade Beall, din Statele unite, după naşterea fiului său, a publicat pe Facebook o serie de a de autoportrete seminud prin care arată fumuseţea corpului chiar şi atunci când maternitatea lasă urme. Ea a primit ulterior solicitări de la foarte multe alte mame sau femei pe cale să devină mame de a fi fotografiate în mod similar.

Portretele artistice, alb negru, neprelucrate în Photoshop, care celebrează frumuseţea schimbărilor fizice care vin în timpul sarcinii şi după naştere vor apărea într-o carte „Frumuseţea trupului”, ce va fi lansată în luna ianuarie.

Volumul va cuprinde şi „povești formidabile și uneori dureroase” ale femeilor care apar în pictoriale, a anunţat fotografa.

Succesul proiectului editorial demarat de Jade Beall este deja aşa de mare, iar apariţia cărţii este finananţată de donatori și voluntari.

Fotografa a explicat, pentru Huffington Post, că a demarat acest program tocmai pentru a arată câtă frumuseţe denotă trupul femeii care a ales să fie mamă, cu toate acele semne ce sunt considerate imperfecţiuni de către societate.

„Ne confruntăm cu o epidemie de femei care se simt nedemne de a fi numite frumoase”, a subliniat Jade Beall.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: