luni, august 10, 2020

Silvana Chiujdea

Pornind de la o imagine artistică ce arată imperfecţiunile trupului femeiii după naştere, dar care reliefeză în acelaşi schimb frumuseţea maternităţii, o Jade Beall a fotografiat nud zeci de mame și femei însărcinate în încercarea de a portretiza trupurile lor “aşa cum sunt”, și de a demitiza ideea prin care o femeie trebuie să revină la greunatea şi forma trupului imediat după ce a născut.

Citește și:

Potrivit Daily Mail, fotografa Jade Beall, din Statele unite, după naşterea fiului său, a publicat pe Facebook o serie de a de autoportrete seminud prin care arată fumuseţea corpului chiar şi atunci când maternitatea lasă urme. Ea a primit ulterior solicitări de la foarte multe alte mame sau femei pe cale să devină mame de a fi fotografiate în mod similar.

Portretele artistice, alb negru, neprelucrate în Photoshop, care celebrează frumuseţea schimbărilor fizice care vin în timpul sarcinii şi după naştere vor apărea într-o carte “Frumuseţea trupului”, ce va fi lansată în luna ianuarie.

Citește și:

Volumul va cuprinde şi “povești formidabile și uneori dureroase” ale femeilor care apar în pictoriale, a anunţat fotografa.

Succesul proiectului editorial demarat de Jade Beall este deja aşa de mare, iar apariţia cărţii este finananţată de donatori și voluntari.

Fotografa a explicat, pentru Huffington Post, că a demarat acest program tocmai pentru a arată câtă frumuseţe denotă trupul femeii care a ales să fie mamă, cu toate acele semne ce sunt considerate imperfecţiuni de către societate.

Citește și:

“Ne confruntăm cu o epidemie de femei care se simt nedemne de a fi numite frumoase”, a subliniat Jade Beall.

Parteneri