Sari la conținut

Mai mulți elevi și un profesor, testați pozitiv la coronavirus. Ce măsuri urmează să fie luate de primărie

Mai mulți elevi și un profesor, testați pozitiv la coronavirus. Ce măsuri urmează să fie luate de primărie

La doar trei zile după reînceperea școlii, în sectorul 4 din București s-au înregistrat trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor. Este vorba despre următoarele unități de învățământ:

  • Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a
  • Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa I

Școala Gimnazială nr. 79. – un elev care învață în clasa a III-a

Mai mulți elevi și un profesor, testați pozitiv la coronavirus. Ce măsuri urmează să fie luate de primărie

În unitățile de învățământ mai sus menționate, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății:

„La apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă”.

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr.129.

Conform prevederilor legale în vigoare, la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria sectorului 4.

De asemenea, a fost confirmat un alt caz, la Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei, unde a fost testat pozitiv un elev. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că s-au luat măsurile necesare, prevăzute în ordinul comun dat de miniștrii Educației și Sănătății pentru redeschiderea școlilor.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a confirmat cazul și a precizat că a fost făcută o reigienizare, iar cursurile au fost suspendate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.