sâmbătă, mai 21, 2022

Un studiu pe 10 pacienți cu Alzheimer a scos la iveală că maladia ar putea fi reversibilă. Pacienții și-au redobândit memoria prin schimbarea dietei, a obiceiurilor de somn, a mișcării și a unor medicamente.

Unii dintre participanții la studiu nu mai puteau merge la muncă din cauza bolii avansate, însă după terminarea studiului, au reușit să-și reia activitatea cu performanțe îmbunătățite.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: rețeta ceaiului care îmbunătățește ...

Studiul a fost publicat în revista Aging și e primul care arată că pierderile de memorie provocate de maladia Alzheimer pot fi reversibile.

Tratamentul a cuprins un program complex terapeutic combinat cu schimbări ale dietei, stimularea creierului, exerciții, optimizarea somnului, medicamente și vitamine specifice.

Nu a fost descoperit niciun medicament care să stopeze sau să încetinească evoluția Alzheimerului, iar tratamentele disponibile nu fac decât să amelioreze simptomele.

Noua cercetarea a fost realizată de Buck Institute for Research on Aging în colaborare cu UCLA Easton Laboratories for Neurodegenerative Disease Research.

Te-ar mai interesa: Copiii care nu au prieteni sau nu se înțeleg cu ma...

Coordonatorul studiului, dr. Dale Bredesen speră să paveze o nouă cale către primul tratament eficient împotriva Alzheimerului. Medicul spune că abordarea sa este personalizatăcși croită pentru fiecare pacient în parte și se bazează pe teste complexe care ajută la determinarea celei mai bune terapii pentru creierul fiecărui pacient.

”Toți acești pacienți au probleme cognitive bine definite sau au fost diagnosticați cu Alzheimer. Însă, în urma studiului, testele au arătat că pacienții au ajuns de la anormal la normal,” a completat medicul.

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! OMS ședință de UREGENȚĂ privi...

Unii dintre pacienți nu mai mergeau la muncă sau se chinuiau să-și îndeplinească sarcinile. Toți au reușit apoi să-și recapete slujbele, ia performanțele lor s-au îmbunătățit.

Dr Bredesen a spus că descoperirile sunt foarte încurajatoare, însă e nevoie de mai multă cercetare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private