sâmbătă, martie 25, 2023

Mall-urile se redeschid astăzi, după o lungă perioadă de distanțare socială. Însă atenție! Nimic nu va mai fi la fel. Care vor fi regulile stricte în interiorul marilor magazine, trebuie să le știi

Regulile sunt stricte în ceea ce privește comportamentul la mall.

Se reiau activităţile de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centrele comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, respectiv mall-urile. Se vor deschide doar magazinele, restaurantele, locurile de joacă, sălile de jocuri și cinematografele urmând să rămână închise.

Te-ar mai interesa: OMS, semnal de alarmă: Numărul deceselor provocate...

Mall-urile sunt pregătite să își întâmpine clienții cu dezinfectant și aparate pentru măsurarea temperaturii, dar și cu reduceri, în magazine.

Centrele comerciale au investit peste o jumătate de milion de euro în măsuri de siguranță și distanțare socială, potrivit unui studiu realizat de Colliers Internațional. Vorbim, în total, de 9000 de magazine, dintre care doar un sfert au fost deschise în timpul pandemiei.

La unul dintre cele mai mari centre comerciale din București, fluxurile de intrare și ieșire au fost separate pentru clienți. Agenții de pază nu permit intrarea în mall fără mască, iar fluxul de oameni este atent monitorizat, pentru a nu exista aglomerări.

Te-ar mai interesa: De ce se pune pâine și sare pe pragul casei, mâine...

Este vorba de cel mai mare centru comercial din România, cu 326 de magazine și 35 de restaurante. Până când autoritățile vor veni cu reguli de siguranță clare, administratorii au decis să permită un număr maxim de 10 mii de vizitatori, adică o persoană la 10 metri pătrați.

Regula se aplică în fiecare magazin. Capacitatea totală a centrului comercial este de 18 mii de oameni. Fiecare client se va dezinfecta pe tălpi, îi va fi luată temperatura și va păstra distanța socială. Într-un alt mall din nordul Capitalei, măsurile sunt la fel de stricte, potrivit stirileprotv.ro.

Te-ar mai interesa: O dietă bogată în magneziu scade riscul de demenţă...

Se monitorizează atent temperatura. Orice persoană care are mai mult de 37,3 grade nu intră în mall.

O veste care îi va bucura pe cei care abia așteaptă să meargă la cumpărături este că multe magazine vor redeschide cu reduceri și promoții.

De pe 15 iunie, unele malluri vor avea și câteva magazine închise. De vină ar fi proprietarii centrelor comerciale care au cerut chirie și pe perioada suspendării activității.

Te-ar mai interesa: STUDIU. S-a aflat care este legătura dintre colest...

În malluri vor rămâne în continuare închise restaurantele, cinematografele și locurile de joacă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private