”Mamele care se documentează doar de pe Internet vor aduce România la nivel de Ev Mediu.” Strigătul disperat al unui medic: ”Ne mor copiii, opriți crimele!”

”Mamele care se documentează doar de pe Internet vor aduce România la nivel de Ev Mediu.” Strigătul disperat al unui medic: ”Ne mor copiii, opriți crimele!”
”Mamele care se documentează doar de pe Internet vor aduce România la nivel de Ev Mediu.” Strigătul disperat al unui medic: ”Ne mor copiii, opriți crimele!”

În România secolului al XXI-lea, avem aproape 200 de morți din cauza rujeolei și a gripei, boli prevenibile prin vaccinare. Pentru că, la noi, rata de imunizare a populației a scăzut alarmant de mult, scrie evz.ro.

„Vina” pentru această situație se împarte în autoritățile care de ani de zile nu reușesc să distribuie la timp vaccinurile din Programul Național de Imunizare și curentul antivaccinist, care nu are argumente științifi ce, dar în plasa căruia cad mulți părinți. În spatele acestei crize, însă, se ascunde una și mai profundă. Pentru că nevaccinarea copiilor pune în pericol întreaga societate, arată specialiștii.

Consecințele dramatice ale imbecilității antivacciniste: am văzut o mamă a cărei fetiță de 11 luni a murit după ce a contactat rujeolă în spital. Unde au mai fost trei bebeluși morți de rujeolă. Opriți aceste crime! Vaccinațivă copiii!” este strigătul disperat al medicului Liana Pleș (foto) care nu poate înțelege de ce în ziua de azi se moare din cauza unei boli prevenibilă prin vaccinare. Reacțiile la comentariul ei au apărut imediat.

„Mamele moderne care citesc pe internet tot felul de prostii or să aducă România la nivel de Ev Mediu. Mai e foarte puțin până la ciumă”, scrie o mămică. „Regretabilă alegere a mamelor „moderne”. Foarte multă manipulare și prostie în țara asta. Din păcate, manipularea are și mai mare succes atunci când lideri de opinie sunt așa-zisele vedete care știu tot. Cred ca soluția este ca vaccinarea să devină obligatorie”, spunea o alta.

Ca să împiedice propaganda antivaccinare, medicii, atât cei de familie cât și cei de la secțiile de Boli Infecțioase de la mai multe spitale din țară, s-au apucat să facă grupuri pe Facebook și pagini pe internet pentru a veni în întâmpinarea părinților care au întrebări. Vă dau două exemple de astfel de inițiative: Grupul de pe Facebook „Vaccinuri și Vaccinare – clarificări și sprijin pentru părinți” și pagina www.proimunizare.ro.

Chiar dacă vaccinurile nu mai sunt pe stoc în multe zone ale țării, Ministerul Sănătății neagă orice criză. „Începând cu data de 31 mai 2018, a început livrarea către direcțiile de sănătate publică a 410.000 de doze de vaccin ROR pentru imunizarea copiilor eligibili la vaccinare, dar şi a celor restanţi, conform calendarului transmis de către furnizorul de vaccin la Ministerul Sănătății. De asemenea, joi (ieri, n.r.) se va încheia procesul de livrare a celor 198.000 de doze de vaccin hepatitic B, care se utilizează în maternități pentru imunizarea nou-născuților. Până la sfârșitul lunii iunie, direcțiile de sănătate publică vor primi 225.000 de doze de vaccin hexavalent pentru a fi distribuite medicilor de familie. De asemenea, următoarea tranșă de livrare a vaccinului DTPa este preconizată în a doua parte a acestui an, astfel încât să asigure continuitate în aprovizionare cu acest tip de vaccin la nivel național”, arată reprezentanții Ministerului Sănătății, într-un punct de vedere oficial transmis EVZ.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox