vineri, iunie 2, 2023

Spitalul Județean Suceava revine în atenția publicului după ce doctorul Alexandru Calancea, manager al spotalului se adresează lui însuși cu „domnului manager al Spitalului Județean Suceava” și își aprobă diverse cereri.

Alexandru Calancea a fost numit manager al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în vara lui 2020, după ce pandemia a adus haos în instituția medicală. Mai întâi a fost interimar, apoi a câștigat concursul, în august 2022.

Te-ar mai interesa: Alimente care scad tensiunea arterială. Ce ar treb...

AlexandruCalancea, 41 de ani, este medic specialist cardiologie cu o experiență de 7 ani. Conform documentelor intrate în posesia ziarului Liberatea, el și-a aprobat singur un contract prin care putea ajunge, săptămânal, la 34 de ore lucrate, peste cele 40 lucrate deja ca manager.

Pe 15 martie, Obiectiv de Suceava a scris că doi medici din spital, cardiologii intervenționiști Paul Turcoman și Laur Blaga, au acuzat că ușa de la cabinet le-a fost spartă, iar documente și bunuri personale au dispărut.

Mai apoi, medicii nu au vrut să semneze noi fișe ale postului impuse de managerul Calancea. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a cerut demisia șefului de spital. „Face tot ceea ce poate să îndepărteze medici care au salvat 3.200 de vieți”, a spus Ungureanu, citat de Monitorul de Suceava.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

„Mă rog lui Dumnezeu în fiecare zi ca acei doi medici să vină să semneze fișele de post cât mai repede. Am intensificat rugăciunile, am diversificat paleta de rugăciuni și postul e mai intens. Am trecut și la porțiuni de post negru”, a replicat Calancea pentru sursa citată.

110 lei/oră, 34 de ore pe săptămână

În 27 decembrie 2021, când Alexandru Calancea era încă manager interimar, a cerut aprobarea încheierii unui contract de prestări servicii medicale în cadrul ambulatoriului cardiologie.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Programul posibil, luni-vineri 4 ore pe zi, sâmbătă-duminică 7 ore pe zi. Tariful, 110 lei/oră.

El s-a adresat în document cu „domnule manager”. Și și-a aprobat cererea în aceeași cerere.

Apoi, într-un document încheiat 4 zile mai târziu, pe 31 decembrie, a semnat și contractul. Conform acestuia, ar fi putut ajunge la venitul de 194.000 de lei/an, fiindcă deconta ora cu 110 lei.

Conform ultimei declarații de avere depuse de Alexandru Calancea, cea din 2022, acesta a câștigat 208.170 de lei din activitatea de la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în ultimul an.

Te-ar mai interesa: Ce simți când inima nu primește suficient sânge. S...

Mai mult, a mai avut timp și de activități independente în valoare de 50.733 de lei. În total, peste 20.000 de lei/lună, potrivit Libertatea.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private